Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kylpyhuoneremppa

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 9.5.2009 klo:19:41

Voiko kylpyhuoneen lattian vesieristää ja laatottaa vanhojen laattojen päälle?Vanhassa rakenteessa ie ole vessieristettä .Kosteusmittaus suoritettu ,ei kosteutta.Seinistä vanhat kaakelit poistettu.Lattialaattojen irroituksessa pelkona on lattialämmityksen rikkoutuminen.
Virallinen vastaus
Lähtökohtamme on aina vanhan laatoituksen purkaminen. Jos vanhan laatan päälle tekee vesieristeen, ja laatat irtoavat myöhemmin, voi vesieristys vaurioitua. Ajattelemasi ratkaisu ei ole varma. Kun en tiedä, millainen lattialämmitys on, en pysty antamaan tarkempaa neuvoa, mutta yleensä vanhan laatan poistaminen ei vaurioita lämmitystä. Kun vanhaan laattaan iskee kumuvasaralla, laatta irtoaa. Toinen vaihtoehto on pirstaloida laatat tavallisella vasaralla. Jos lattialämmitys on kovin lähemmä betonipintaa, laattoja ei saa vääntää irti.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kylpyhuoneremppa":
Jäsenen antama (15.5.2017 klo:21:36) kommentti

Mikä on kumuvasara?Jäsenen antama (16.5.2017 klo:10:02) kommentti

Tosi ammattilaisten käyttämä erikoistyökalu tehokkaaseen laattojen irroitukseen; "tavallisen" vasaran sijasta !
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

lattian osittain uudelleen laatoitus

meillä tehtiin puoli vuotta sitten kylpyhuoneremppa peltielementtikylppäriin: pellin päältä vanhat laatat pois, sitten pellin päälle gyproc-levy gyprocruuveilla + vesieri...