Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

kylpyhuonelaatoitus

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 31.7.2006 klo:10:25
Rakensin v-92 suurelementtitalon . siihen aikaan vedeneristys oli aika puuttellinen näin ollen esim lattiaan ei laatoituksen alle tullut mitään vesieristystä! Minulla on maavarainen lattia siis betonilaatta! Nyt olen ajatellut uusia laatoitusta kodinhoito huoneesta sekä kylpyhuoneesta että saunasta! Kodin hoitohuoneessa on muutamia lattialaattoja alkanu irtoilla ainakin äänen perusteella kuullostaa siltä! Eniten liikuttavilla pinnoilla. Seinälaatat ovat hyvässä kunnossa ainakin kodinhoitohuoneessa! Nyt kysyisinki että miten veden eristys pitäisi hoitaa jos poistan lattialaatat ja meinaan laatoittaa uudet laatat seinässä vanhojen laattojen päälle? Elementti seinissä laattojen iroittaminen ei taho onnistua varsinkin kun vanhat laatat on liimattu! Vedetäänkä vesi eristys vanhan laatan päälle ? Kylpy huoneen suihkunurkkauksessa joudun varmasti aukaisemaan seinää varmistaakseni ettei seinässä ole kosteutta! Ajattelin tehdä sen vain n.1m korkeudelle asti! Sitten ajattelin koolaa seinää niin että saisin uuden levypinnan ylä puoisen laatan tasolle ( laattalujalla! ) riittääkö tämä vai pitäisikö vielä laittaa toinen laattaluja levy molempien pintojen päälle ( ylä puoliset vanhat laatat ja alapuolella siis laattaluja levy)j onka jälkeen seinä olis n.s. puhdas! Vasinkin siis ulkoseinissä koko vanhan kipsilevyn poistaminen on hirmuinen homma! koska levy ulottuu katon yläpuolelle sekä lattian alapuolelle suihkunurkkausessa se on kyllä pakollinen ! Mitä mieltä yleensä olette vanhan laatoituksen päälle laatoittamisesta? Minulla on kaikissa lattioissa siis sähköinen lattialämmitys! kiitokset vastauksesta jo etukäteen!

jarib
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Aina suosittelemme vanhojen laattojen poistamista. Jos myöhemmin alla olevat laatat irtoavat, ne voivat vahingoittaa vesieristystä. Jos päätät...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / kylpyhuonelaatoitus":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: