Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kylpyhuoneen laatoitus

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 2.6.2004 klo:8:24
Kerrostaloasuntoni (rv -85) kylpyhuoneessa on seinien laatoituksen yhden nurkan saumaus halkeillut ja pieneltä pätkältä lähtee raaputtamalla vallan pois. Mitä tuolle saumaukselle kannattaisi tehdä? kosteusmittaus lienee paikallaan jotta saataisiin selville onko laatoitus muuten kunnossa? Mikäli kosteutta löytyy ja laatoituksen joutuu seiniin uusimaan niin miten on lattian muovimaton laita? Meneekö automaattisesti sekin uusiksi? kylpyhuone on alkuperäisessä kunnossa joten meneekö vesieristyksen korjaus ja laatoituksen uusiminen alkuperäistä vastaavaksi taloyhtiön piikkiin?
Virallinen vastaus
Tuo pitää suunnitella isännöitsijän kanssa. Taloyhtiö ottaa kosteuskartoituksen. Jos lattiassa maton alla havaitaan kosteutta, korjaus kuuluu taloyhtiölle. Seinälaatoituksesta on vaikeampi havaita, onko kosteus vesieristeen ulko- vai sisäpuolella. Jos rakenteissa ei havaita mitään ongelmaa, sinä maksat korjauksen, koska työn tekeminen on sinun intressisi.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kylpyhuoneen laatoitus":