Jäsenen kheops antama (12.1.2013 klo:21:10) kommentti On vaikea uskoa, että yhden seinälaatan kohdalla pääsisi vettä taakse. Koska "kostea" alue rajoittuu täysin yhden laatan kohdalle. Laatan ulkoreunalla lukema on noin 115 ja heti seuraavan laatan ulkoreunalla 2cm päässä on lukema 45!? Voisiko olla mahdollista, että kyseisen laatan kosteuden imukyky on jostakin syystä suurempi kuin muiden.
Jäsenen Betonitohtori antama (13.1.2013 klo:9:21) kommentti Laattojen saumoista pääsee vettä laattojen taakse niillä alueilla, missä vettä laattojen päällä esiintyy. Esim lattiakaivon ympärillä laattojen alustalaastissa esiintyy aina enempi kosteutta kuin muualla, koska sitä kautta kaikki kylppärin vesi menee viemäriin. Laattojen alustakosteudet ovat normaalia rakenteen toimintaa, eli homma ok. Jos kosteutta pääsee vesieristeen taakse, eli rakenteeseen on silloin kyseessä kosteusvaurio.
Jäsenen JR454159223 antama (13.1.2013 klo:11:39) kommentti Pannaas vielä hieman kyseenalaistaen/ihmetellen, kun laattojen takana ja vesieristeen etupuolella, siis niiden välissä, on jatkuvasti kosteutta, niin miksi siellä ei yleensä esiinny hometta, vaikka olosuhteet lämmön osalta ovat usein aivan ihanteeliset homekasvustolle. Jätettäköön hifistely pois eli aivan "miljardismikrobit" unohtaen? Tämä ei ole mikään tuhannen taalan kysymyskään ja on niitä harvoja rakenteita (ei hifistellä tässäkään), joihin sallitaan kosteuden pääsy "muitta mutkitta" ilman minkäänlaista tuuletusta tai edes mahdollisuutta siihen. Sen verarran hifistelijöille, että eihän "vesikattotehtailijatkaan" luota omiin tuotteisiinsa, jolloin ne ovat "keksineet" aluskateen, kuten "paperisilppurit" "hengittävän" rakenteensa (nerokasta!). Nostan hattua, mutta säälin niitä,jotka tuohon hengittävään rakenteeseen uskovat. Sehän on vain uskon asia, jolla vedestäkin tehdään eiku muutetaan ....ksi, kuten moni muukin huuhaa, jota ei ole vielä huuhaa-palkittu. Se "hengittävä rakenne" ansaitsisi sen ja taatusti. Ehkäpä tulevaisuudessa!
Jäsenen kheops antama (16.1.2013 klo:7:15) kommentti Poistin silikonisauman. Märkää oli silä kohtia, jossa mittari sitä näyttikin. Silikonisauma oli kiinni vesieristeessä, näin ei siis saisi olla? Mitens tuon korjaaminen, voi olla hankalaa laittaa uusi silikoni vain osittain saumaan, ettei se tukkisi sitä uudestaan.
Jäsenen JR454159223 antama (16.1.2013 klo:8:39) kommentti Se taito on "hyppysissä", mutta lohtuna on se, että se silikonisauma" irtoaa" noin vuoden kuluttua siitä alustastaan pysyen kuitenkin siinä saumassa. Sehän ei ole vaarallista vaikka se vesi makaakin pitkiäkin aikoja vesieristeen laillisella puolen, mitä se "valitettavasti" jatkuvasti tekeekin, kun suihkut on jatkuvassa käytössä.
Jäsenen kheops antama (18.1.2013 klo:5:49) kommentti Lämpöpuhaltajat on nyt huutanut 3 vuorokautta noiden muutaman laatan kohtaan, mutta kosteusarvot eivät ole tippuneet yhtään. Mahtaakohan se kosteus lähteä sieltä milään pois? Täytyykö kuitenki odottaa kuivumista vai voiko silikonin vaan laittaa?
Jäsenen JR454159223 antama (18.1.2013 klo:9:20) kommentti Taitaapa olla turha "huuto". Kolme vrk on lyhyt aika. Pistäpä pulloon vettä ja korkki vähän, siis aivan vähän huolimattomasti kiinni ja demonstroi sillä.
Jäsenen savonhumu antama (18.1.2013 klo:10:43) kommentti Elä sitte liikaa kuumenna niitä laattoja puhaltimilla kun vesieriste ei kestä mahottomia lämpötiloja. Sitä vaan ettei tulis isompaa vahinkoo, esim vesierite korkkaa irti alustastaan tms...
Jäsenen Betonitohtori antama (18.1.2013 klo:10:58) kommentti Miksi se kosteus pitää ajaa pois laatan ja vesieristeen välistä????
Jäsenen JR454159223 antama (18.1.2013 klo:11:27) kommentti Pitäähän se poistaa, vaikka höl..., jotta saadaan varmasti uutta ja tuoreeempaa ja mahdollisesti raikkaampaakin vettä sinne todetakseen, että kyllä sinne vesi menee. Kaikkihan ei usko ennen kuin kokeilee. Se pitää miehen ja/tai naisen ajan hermoilla.
Lisää kommentti*