Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

kylpyh/saunan väliseinän höyrynsulku

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 20.5.2011 klo:8:53
Terve!
Talomme on puurunkoinen elementtitalo. Kosteiden tilojen ja saunan alueelta on elementistä höyrynsulku poistettu. Kylpyhuoneen seinät on muurattu harkosta ja saunan ulkoseinään tulee sauna-satu suoraan elementtiin kiinni. Mutta entäpä höyrynsulku kylpyhuoneen ja saunan ulkoseinästä lähtevän väliseinän liittymän kohdalla? Kyseiseen seinään tulee ovi saunaan. Höyrynsulkuhan ikäänkuin katkeaa pystysuunnassa harkonlevyiseltä alueelta ovenkarmin takaa seinään asti. Miten homma tulisi toteuttaa? Kiitos jos ehditte vastata!Virallinen vastaus
Tuohon väliseinäänkin pitää tehdä vesieristys. Pesuhuoneen osalle tehdään seinään vesieristys normaalisti. Samoin tehdään saunan puolelle SaunaSadulla. SaunaSatuun liitetään alumiiniteipillä alumiinipaperi, mikä kierretään oven karmin taakse. Pesuhuoneen vesieristys tuodaan myös karmin taakse, ja liitettään tiiviisti alumiinipaperiin. Karmin tilkeväliin laitetaan uretaanivaahto. Näin saadaan kokonaisuudesta vesitiivis.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / kylpyh/saunan väliseinän höyrynsulku":