Jäsenen Mestari antama (13.6.2012 klo:13:09) kommentti Eipä siitä haittaa ole, mutta ei hirveästi hyötyäkään. Mutta voitte kyllä vesieristää sen vessan, jos haluatte.
Jäsenen Repanen antama (14.6.2012 klo:15:47) kommentti Meillä on ajatuksen ensi vuonna uusia kph+sauna. Kylpyhuoneen yksi seinä on ulkoseinä, eikö sitä sitten voi vesieristää? Seinän rakenne on tiili+villa+tiili ilman tuuletusrakoa. En tiedä mitä nykyisten kaakeleiden ja tiiliseinän välissä on, ehkä se on vain tasoitettu.
Jäsenen ruosu antama (14.6.2012 klo:17:18) kommentti Tottakai voi, ja täytyykin, vanhat kaakelit lähtee kohtuudella pois, sitten vaan pinta tasaiseksi ja sääntöjen mukaiset vesieristeet. Toivottavasti siellä on jotakin ennenkin välissä ollut,ettei ihan vaan tasoitetta!
Jäsenen Mr.ElMaco antama (14.6.2012 klo:22:01) kommentti Rakenteesta veikkaillen siellä on jonkin sortin kosteussulku, tasoitteen päällä.
Jäsenen JTPro antama (17.6.2012 klo:1:27) kommentti ulkoseinään kohdistuvan laattapinnan voi vesieristää jos väliin laittaa tuulettuvan kerroksen. Vaikka silloin onkin kaksi tiivistä pintaa, niin välitilan tuuletus hoitaa mahdollisen väliin joutuvan kosteuden tuulettamisen pois. Yleinen rakenne tähän on muurattu seinä kylpyhuoneessa (sis. vesieriste), ilmarako ja höyrynsulku. Mutta mikään ei estä tekemästä vastaavaa kipsillä.
Jäsenen Jv20531112 antama (17.6.2012 klo:7:15) kommentti Siis aivan täyttä soopaa tuokin neuvo! Mistä kumpuavat täysin päättömät "neuvot"? Minkälainen on se ihmisen aivotoiminta? En tietenkään kohdista kysymyksiäni tähän tapaukseen, sillä siinähän aivot ovat toimineet aivan normaalisti, vaikka ei pidäkään. Näissä asioissa ei kannata olla pelkästään vain mielikuvitus rajana, sillä ne rajat määräytyvät aivan tyystin muuten. Fakta on se, mikä rajat ratkaisee, vaikka sitä kuvitusta on käytettykin. Kyllä ilmarako on tuolloin aivan väärässä paikassa ja huoneiston arvokkaat neliöt hupenevat ja myydessäkin saa pienemmän hinnan. Kaiken lisäksi tuulettuva rako/väli on oltava aina alta auki. Jos ei ole, niin se väli ei tuuletu. Tuulettava ilma kulkee vain alhaalta ylös. Pieni vertaus: milloin olette nähneet savupiipun olevan vaakasuorassa, vaikka siinäkin olisi reunatkin auki? Tuolla pashalla neuvolla tehty rakohan on vain ylhäältä auki. Miten sammiosta "vesi" poistuu/tyhjenee, kun sitä sinne jatkuvasti tuodaan/viedään?
Jäsenen majatalo antama (17.6.2012 klo:20:10) kommentti Talo oli täystiillitalo, silloin myös sisäpuolen ulkoseinä on tiilestä.Jos on näin, niin siinä ei ole höyrynsulkua, joten voi laittaa vesieristeen.
Jäsenen vaihtoehtoja antama (17.6.2012 klo:22:22) kommentti Se vedeneriste tulee laittaa / toteuttaa, oli kyseessä mikä rakenne tahansa.
Jäsenen HTT antama (18.6.2012 klo:17:53) kommentti Luehan vaihtoehtoja alkuperäinen kysymys!Ei tarvitse.
Jäsenen vaihtoehtoja antama (18.6.2012 klo:22:57) kommentti "HTT", kyllä tuon alkuperäisen kysymyksen olen lukenut, ja siihen "Mestarin" antaman tyhjentävän vastauksen. "Repanen" esitti aiheesta uuden kysymyksen, johon monet ovat kommentoineet, kuten minäkin. - Alkuperäinen kysymys, ja jatkokysymys on samalta kysyjältä. Kenenkähän pitäisi lukea, mistä milloinkakin on kyse, - eikä naljailla. Kirjoitit: Ei tarvitse. - Väitän että tarvitsee. Kysymys 1. Kts. "Mestarin" vastaus. Kysymys 2. Seison sanojeni takana.
Jäsenen JTPro antama (19.6.2012 klo:0:20) kommentti Ilmaraollinen rakenne ei ole tarpeen täystiilitalossa, erillisen hörynsulun puuttuessa, mutta ns. puutalossa se voi olla ulkoseinällä hyvinkin järkevä jos sisäpinta vesieristetään. Näin muovi voi mennä yhtenäisenä kylppärin ohi. Tuuletuksen varmistaminen on varsin yksinkertaista 2-kerrosrakenteen yläkerrassa (niissä usein levyrakenteinen kylppäri ylhäällä), mutta eipä se hankalaa ole alakerrassakaan. Ylimääräinen tilankulutus on levyseinän kyseessä ollessa varsin minimaalista. Esim. wc-suihkuyhdistelmä, ulkoseinää 2m: koolaus tehdään 22mm laudasta ja seinään tulee yksi ylimääräinen 13mm gyproc -> "hukka"neliöitä syntyy (0,022m+0,013m)*2m = 0,07m2, joka on mitättömän vähän. Ja jos on oikein nuuka, tästäkin voi karsia jättämällä koolauksen alla olevan gyprocin pois, jolloin säästyy 13mm - mutta ei kannata omasta mielestä, sillä gyproc tukee hyvin joko muovia tai villoja - uretaanitalossa ilmarako onkin usein jo omasta takaa jos on puurunko.
Jäsenen Jv20531112 antama (19.6.2012 klo:0:53) kommentti OI! Voi! Voi! Yritystä on ja kovasti, jotta tuntuisi pätevältä, mutta mitään esitystä ei ole, vaan sekavaa höpötystä.
Jäsenen HTT antama (19.6.2012 klo:6:42) kommentti Rakentajan alkuperäinen vastaus on aivan oikein,muu tässä ketjussa on pelkkää höpinää.
Jäsenen vaihtoehtoja antama (19.6.2012 klo:9:22) kommentti "...,muu tässä ketjussa on pelkkää höpinää." "HTT":llä ainakin, = Taas meni turha työ hukkaan. Tuo lukemisen ymmärtäminen, tai ymmärtää edes lukea ! Herätys ! Kysyjältä 2 hyvää kysymystä, joihin on tullut kannanottoja ja mielipiteitä, - niin harrastelijoilta kuin asiantuntijoiltakin.
Jäsenen Jv20531112 antama (19.6.2012 klo:9:38) kommentti Tarkennan omia kirjoituksiani tässä ketjussa, sillä ne totuudet on kohdistunut vain ja ainoastaan ”osaaja-neuvoja ” ..Pro-fessionaali:n kirjoituksiin. Varokaa tuollaisia sepustuksia. Ne ovat täysin sieltä ”syvältä”, kun kirjoittaja ei tajua asioista mitään, mutta yritystä ei puutu. Näissä asioissa sekään ei ole plussaa, sillä joku tietämätön/hölmö voi ottaa ohjeeksikin. Eihän sitä koskaan tiedä, että kaikenlaista. Pitää paikkansa, että tällä kertaa Rakentaja.fi kirjoittaa asiaa ja samoin vaihtoehtoja, muihin en ota kantaa, siilä ne eivät ole niin vaarallisia kuin ..Pro(fessionaali):n. Voi helvetti!
Jäsenen ruosu antama (19.6.2012 klo:19:50) kommentti Onhan se hyvä että näinkin vaikeat pulmat voidaan asiantuntijoitten avulla ratkaista! Peruskysymykseenkin tuli kerrasta oikea vastaus korkeimmalta taholta:KUIVAA tilaa EI tarvitse VESIERISTÄÄ jos ei halua! Voiko sen paremmin enää asian ilmaista! Muut keskustelijat ovat kohta näköjään pääsemässä yhteisymmärrykseen siitä että MÄRKÄ tila pitää AINA VESIERISTÄÄ ! Aivan loistavaa!
Jäsenen rakrak antama (19.6.2012 klo:22:14) kommentti Ja siitä vesieristämisestä ei ole mitään hyötyä ennenkuin tilassa on lattiakaivo, paitsi tietysti uima-altaassa.
Jäsenen vaihtoehtoja antama (19.6.2012 klo:22:56) kommentti Taas tulee lisää noita "höpö-höpö" - juttuja.
Jäsenen savonhumu antama (19.6.2012 klo:23:03) kommentti Tiesittekö että hiljalleen tiputteleva bideesuihku on aika yleinen lievien ja joskus pahempienkin vesivahinkojen aiheuttaja!! Putkarikaverin kans just hiljakkoin aihetta puitiin ja siihen tulokseen tultiin ettei se vesieriste ns. kuivassa wc-tilassa ainakaan haitaks oo ;) allekirjottaneella piikkuutti koko lattian veke ja väliseinät osittain just kyseisen hommelin takia.. toki remppaa tehtiin muutenki niin ei ahistanu liikaa :D ei se eriste sitä vahinkoo ilman kaivoo kokonaan estä mutta rajoittaa ainakin ja antaa vuodon ilmi aikasemmin ja lattialämmön kera jopa estääkin pienet tippasuvahingot!!
Jäsenen ruosu antama (21.6.2012 klo:18:07) kommentti Kyllä nuo "hiljalleen tiputtelevat" vuodot voi pistää oman huolimattommuuden piikkiin! Ja jos "tulvan" tullessa lattiakaivoa ei ole niin silloin täytyy esim. kynnysrakenne olla sellainen ettei vesi pääse valumaan rajoittuviin tiloihin.Sen tulvanhan voi lapset esim. helposti aiheuttaa tukkimalla vessanpöntön paperilla ja sitten hätäpäissään huuhtelevat hullun lailla! Siis oikeastaan lattiakaivo ja vesieriste tuohonkin! Mutta kysymyshän ei oikeastaan ollut siitä! Tuohon lisäkysymykseen ei ole tullut muuta kuin näitä joopajoo kommentteja!Mielestäni ensimmäinen kommenttini on "asiantuntijavastaus" miksei näin voi tehdä; hypätkää tasaselle!
Jäsenen savonhumu antama (23.6.2012 klo:15:24) kommentti joopajoo mut edellisen asukin huolimattomuuteen et voi vaikuttaa ;) ite korjasin tiputuksen veke heti ekalla asumisviikolla, mutta myöhemmin ilmenneistä vaurioista päätellen oli tiputellu jonkin tovin ennen sitä jo!!
Lisää kommentti*