Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kosteusvaurioitako?

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 8.4.2006 klo:18:42
Asun omassa kerrostalohuoneistossa ja huomasin äskettäin asuntoni saunan yhden alanurkan tummuneen. Ilmeisesti hometta? Alimpien kuuden laudan päät ovat menneet mustaksi yhdestä nurkasta. Lisäksi kylpyhuoneen silikonisaumoissa on ollut jotain tummaa (hometta?) ja ne on itse vaihdettu. Myös sauman alla on ollut jotain tummaa, mikä ei ollut kuitenkaan yhtään kostea vanhan silikonin irroittamisen jälkeen. Jos sekin oli hometta, niin voiko se levitä vieläkin jonnekkin, vaikkei ollutkaan kostea silloin ku uudet saumat on tehty päälle? Muuta remonttia suihkutiloihin ei ole koskaan kukaan tehnyt. Saadessani asunnon (v. -95) jo silloin yhden seinän laatat olivat halki. Nämä laatat ovat halki edelleen, asialle ei ole tehty mitään, ja itse olin silloin ala-asteikäinen, joten en tietenkään älynnyt kiinnittää asiaan huomiota. asunto on valmistunut -88. Pienen pieniä homepilkkuja on myös seinälaattojen saumoissa (myös lattiat ovat laattaa). Ovatko nämä merkkejä kosteusvauriosta? Pitäiskö ryhtyä joihinkin toimenpiteisiin? Miten jakautuu mahdolliset remonttikustannukset? Olen opiskelija ja minulla on myös opintolainaa, joten minkäänlaisia kustannuksia minulla ei ole itse varaa maksaa. Tarkoittaako tämä sitä, että asunto pitää pistää myyntiin jos remontti uhkaa, vai maksaako taloyhtiö mahdollisen remontin tai korvaako vakuutus jotain?Virallinen vastaus
Vaikuttaa siltä, että tuo kaikki johtuu tilan tuulettumattomuudesta. Talon isännöitsijä voisi käydä katsomassa, pitääkö tuuletukselle tehdä jotain. Kun ilmanvaihto on kunnossa, sen jälkeen voit pestä paikat homeenpesuaineella tai kloriitilla. Samalla isännöitsijä tutkii tai tutkituttaa tarkemmin halkeaman. Silikonisauman homepilkut ovat hyvin yleisiä, varsinkin, jos ei ole käytetty saniteettitilojen silikonia.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kosteusvaurioitako?":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: