Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kosteuseristyksen puuttuminen

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 16.10.2003 klo:12:21
Rivitalo-osakkeen kylpyhuoneesta löytyi vesivahinko. Purkuvaiheessa huomattiin ettei kosteuseristystä ollut kuin nurkista ja seinän ja lattian välisistä kulmista. talo on rakennettu -85 ja kylpyhuone remontoitu vuonna -96. Miten kustannukset jakaantuvat taloyhtiön, remontintekijän ja nykyisen osakkaan kesken tällaisessa tapauksessa? Alkuperäinen lattia- ja seinämateriaali on ollut muovimatto, edellisen remontin yhteydessä kylpyhuone kaakeloitu.Virallinen vastaus
Muovimatto on muodostanut rakenteeseen vesieristeen. Isoimman vastuun kantaa se, joka on maton poistanut, eikä ole tehnyt uutta vesieristettä. Saako tekijää enää vastuuseen asiasta? Tämä on asia, johon en pysty vastaamaan. Onko tuolloin isännöitsijä tai yhtiön hallitus ollut hankkeessa luvan antajana? Jos tuo on hyväksytty, taloyhtiö vastaa asiasta. Jos remontin tekijää ei saada vastuuseen, en pysty määrittämään korjauksen maksajaa. Kannattaa ottaa juristi töihin.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kosteuseristyksen puuttuminen":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys