Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

kosteus kylpyhuoneessa seinälaattojen ja vesieristeen välissä

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 14.8.2009 klo:13:37

Onko normaalia että kylpyhuoneen suihkutilassa seinälaatan ja vesieristeen välissä (pari alinta laattariviä) on kosteutta, vai edellyttääkö tilanne korjaustoimenpiteitä? Asiasta näyttää olevan toisistaan poikkeavia näkemyksiä.
Virallinen vastaus
Erilaisia mielipiteitä on varmasti. Parhaatkin saumausmassat päästävät kosteutta lävitseen vähän. Kun tila on lämmin, lasketaan kosteuden poistuvan kuitenkin sauman kautta pois. Enemmän kosteutta läpi päästävät massat...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / kosteus kylpyhuoneessa seinälaattojen ja vesieristeen välissä":
Jäsenen antama (14.8.2009 klo:16:39) kommentti

On normaalia, sillä laattojen saumoista pääsee aina jonkin verran kosteutta laatan alla olevaan kiinnityslaastiin. Mikäli vedeneriste (joka siis sijaitsee kiinntyslaastin alla)on kunnossa, ei ongelmia ole. Katso märkätilaan rajoittuvien sienien alaosista onko kosteusjälkiä havaittavissa.

Jäsenen antama (15.8.2009 klo:7:42) kommentti

Vettä saa olla laattojen alla. Jos sitä ei laattojen alle saa mennä ei vesieristyksiä tarvitsisi tehdä lainkaan. Vesieristeet on testattu ja oikein tehty vesieristys kestää laatanaluskosteudet. Ei tarvitse korjata mitenkään!!!!

Missä tilanteessa kosteus tuli esille?

Jäsenen antama (6.12.2009 klo:20:28) kommentti

Onko vettä päässyt vesieristeen alle, kun pinta mittari näyttää selkeästi korkeampia arvoja vesiputkien pidikkeiden ympäriltä ?

Jäsenen antama (7.12.2009 klo:0:08) kommentti

Ehkä, ehkä ei.

Miksi mittailet?


Jäsenen antama (7.12.2009 klo:14:34) kommentti

Lähinnä sen takia, koska olen ostamassa kyseistä asuntoa. aiheuttaako ks. ongelmia jatkossa. ostaja ja myyja (yksityinen) tietoisia asiasta. juinka olisi järkevää kaupan suhteen edetä ? Hinnan alennus/kosteuden kartoittaminen tarkemmin ? ei kiinosta ostaa asuntoa ainakaan ks. hinnalla jos kylppäri pitää laittaa kohta uusiksi ... et silleen

Jäsenen antama (7.12.2009 klo:16:12) kommentti

No, itsehän jo vastasit. Teetätä tutkimus, jos haluat tietoa, onko mahdollista joutua remontin keskelle lähiaikoina.

Tiedät ainakin, mitä olet ostamassa ja mihin hintaan olet valmis kaupan tekemään.