Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kosteiden tilojen laatoittaminen

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 6.1.2003 klo:20:03
Olemme hankkimassa talopakettia, ja eräs vaihtoehto tarjoaa mallia, jossa kosteat tilat ovat pinnoitettuja muovimatoilla. Kysymys kuuluukin, että onko mahdollista laatoittaa uuden muovimaton päälle "jälkiasennuksena", koska talopaketti tulee valmiina elementteinä ja kosteat tilat ovat jo tehtaalla täysin valmiiksi tehtyjä. Tehdas ei tarjoa siis muuta vaihtoehtoa, mutta meistä kaakeli on sopivampi ja miellyttävämpi materiaali pesutiloihin. Kosteiden tilojen seinät eivät ole paketissa kivirakenteiset, joten vedeneristykseen tulee luonnollisesti kiinnittää erityistä huomiota.Virallinen vastaus
Tehdas on tarkoittanut tuon muovimaton vesieristeeksi. saumat on kaikki hitsattu. Muovimaton päälle voi asentaa laatan, kunhan muovimatto on alkalin kestävää, eli tarkoittaa sitä, että matto kestää sementtipohjaiset laastit. Tämä on syytä tehtaalta tarkistaa ja pyytää vaikka todistus siitä, että heidän vesieristystakuunsa säilyy, vaikka laatoitus tehdäänkin päälle.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kosteiden tilojen laatoittaminen":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys