Jäsenen Mestari antama (4.1.2011 klo:8:49) kommentti Eli tuo työ ei ole noin yksinkertainen käytännössä,että purat aluetta ja uusit vesieristeen.Pahimmassa tapauksessa purat kaikki lattialaatat ja vielä seinälaatoituksenkin.
Jäsenen Monta antama (4.1.2011 klo:9:13) kommentti Eihän se missään tapauksessa ole "pahimmassa tapauksessa", vaan nimen omaan parhaassa tapauksessa. Ilmeisesti kysyjäkin tähtää juuri siihen eli parhaaseen tapaan.
Jäsenen HEUREKA antama (4.1.2011 klo:9:58) kommentti "Vanhan lattiakaivon tiiviste rempsottaa". Olisiko se kuitenkin niin, että siinä näkyy vesieristyslaipan reunoja?. Valokuva selventäisi asiaa.
Jäsenen Mestari antama (4.1.2011 klo:9:59) kommentti Tarkoitin pahimmassa tapauksessa työmäärän ja kustannusten lisääntymistä.Toki työn lopputulos on silloin paras mahdollinen.
Jäsenen Halpakorjaus antama (4.1.2011 klo:10:15) kommentti Ei ole mitään rakettitiedettä. Laattoja irrotetaan kaivon ympäriltä, tehdään kosteusmittaukset, uusitaan vedeneriste ja laatoitus paikkaamalla. Pahimmassa tapauksessa uusitaan vähän enemmän laattoja, mutta ei koko lattiaa tai seiniä.
Jäsenen N65 antama (4.1.2011 klo:10:38) kommentti Laattoja irrotetaan kaivon ympäriltä, tehdään kosteusmittaukset, uusitaan vedeneriste ja laatoitus paikkaamalla. - Eikö nykyään vesieristeen pidä olla yhtenäinen, jolloin mikään paikkaus tms. ei käy?
Jäsenen Halpakorjaus antama (4.1.2011 klo:10:45) kommentti Vedeneristeen paikkaus on ns. hyväksytty korjaustapa, uusi ja vanha pitää limittää n. 10 cm. Ei ole siis niin että jos vedeneristeessä todetaan vikaa, osakas voisi vaatia sillä perusteella täydellisen pesuhuoneremontin, lattian ja seinien kaakelit taloyhtiön laskuun.
Jäsenen N65 antama (4.1.2011 klo:11:39) kommentti Vedeneristeen paikkaus on ns. hyväksytty korjaustapa, uusi ja vanha pitää limittää n. 10 cm. Ei ole siis niin että jos vedeneristeessä todetaan vikaa, osakas voisi vaatia sillä perusteella täydellisen pesuhuoneremontin, lattian ja seinien kaakelit taloyhtiön laskuun. Ahaa. Siis minulle kerrottiin väärää tietoa. Kosteusmittauksen suorittanut henkilö sanoi, ettei sitä voi korjata uusien määräysten mukaan. Mulle olisi riittänyt pelkkä korjaus (helpommalla itse olisin päässyt), mutta taloyhtiö halusi remontoida koko pesuhuoneen ja myös saunan lattian (vaikkei sieltä mitattu kuin muuta kuin "erittäin kuivia" arvoja).
Jäsenen Mestari antama (4.1.2011 klo:12:37) kommentti Kyllä siinä pahimmassa tapauksessa voi mennä seinätkin. Riippuu siitä,miten sen vanhan vesieristeen saa otettua kiinni. Pyrkii jäämään irroitettavien laattojen palasiin kiinni.
Jäsenen Monta antama (4.1.2011 klo:13:08) kommentti Uskokaan nyt, jos ei heti, niin ainakin vähitellen, että se ei ole "pahimmassa tapauksessa", vaan nimen omaan parhaimassa tapauksessa. Niin se on tehtävä. Onhan noita halpakorjauksia maailman sivu tehty ja vieläkin niitä tehdään ja mikä ällistyttävintä neuvotaan tekemään. Kun te halpaa harrastavat neuvotte, niin ilmeisesti teillä on se kateus siitä ja vielä se ketunhäntäkin kainalossa, että tehkööt muutkin sutta, kun neuvoja itsekin tekee. Eihän muilla voi eikä saa olla parempaa. Siis pahin tapa on se, että tehdään sutta, josta maksu lankeaa lähes heti tai viimeistään hetken päästä. Vesieristettä ei voi eikä saa "paikata". Jos vesieriste paikataan, niin silloin on se pahin paikka. Sanottakoon vielä, että kysyjän tapauksessa "paikkahommassa" saattaa mennä täysin persiilleen verrattuna nykyiseen.
Jäsenen Halpakorjaus antama (4.1.2011 klo:13:46) kommentti "Kosteusmittauksen suorittanut henkilö sanoi, ettei sitä voi korjata uusien määräysten mukaan." Tuo ei vain pidä paikkaansa, mikäli tarkoitettiin voimassa olevia rakennusmääräyksiä (C2 1998). KH -kortti v. 2004 (KH 92-00341) antaa luvan tehdä osittaiskorjauksen, tosin siinä raja uuden ja vanhan eristeen limityskohdaksi annetaan metrin päähän lattiakaivosta. Todettakoon kuitenkin että KH tai RIL -ohjeet eivät ole rakennusmääräyksiä, vaan alan toimijoiden (= kaupallisten yrittäjien ja ammattiliittojen) tulkintoja rakennusmääräyksistä.
Jäsenen Mestari antama (4.1.2011 klo:14:02) kommentti Nimenomaan, näissä Rt- ohjekorteissa ynnä muissa vastaavissa julkaisuissa esitetään yksitapa,miten jonkun asian voi tehdä,mutta se ei tarkoita sitä, että esitetty tapa on ainut ja oikea.
Jäsenen N65 antama (4.1.2011 klo:14:26) kommentti "Kosteusmittauksen suorittanut henkilö sanoi, ettei sitä voi korjata uusien määräysten mukaan." Tuo ei vain pidä paikkaansa, mikäli tarkoitettiin voimassa olevia rakennusmääräyksiä (C2 1998). KH -kortti v. 2004 (KH 92-00341) antaa luvan tehdä osittaiskorjauksen, tosin siinä raja uuden ja vanhan eristeen limityskohdaksi annetaan metrin päähän lattiakaivosta. Todettakoon kuitenkin että KH tai RIL -ohjeet eivät ole rakennusmääräyksiä, vaan alan toimijoiden (= kaupallisten yrittäjien ja ammattiliittojen) tulkintoja rakennusmääräyksistä. -Kuten jo totesin, minä olen saanut väärää tietoa. En tiedä, mikä on oikein tai väärin, sallittua tai kiellettyä, mutta näin minulle kerrottiin ja uskoin sen. Ilmeisesti oli uskonut huoltoyhtiö ja isännöitsijä sieltä.
Jäsenen Monta antama (4.1.2011 klo:15:15) kommentti Ja siitä huolimatta vaikka tiedot ovat sitä ja tätä täällä vakaumuksen syvällä rintaäänellä neuvoja jaellaan. Että silleen! Ja silviisiin.
Jäsenen N65 antama (4.1.2011 klo:16:22) kommentti Ja siitä huolimatta vaikka tiedot ovat sitä ja tätä täällä vakaumuksen syvällä rintaäänellä neuvoja jaellaan. Että silleen! Ja silviisiin. - Sulta jäi ohje ap:lle puuttumaan. Huomasithan.
Jäsenen Halpakorjaus antama (4.1.2011 klo:16:27) kommentti Tuon em. kosteuskartoittajan asiantuntemus oli kyllä kovin huonoa. Alalla häärii kaikenlaisia tyyppejä. Korjauksen laajuutta ei siis tuon lausunnon pohjalta olisi pitänyt tehdä. Voihan olla että pesuhuoneen rakenteet olivat muutenkin siinä kunnossa että korjaus ei olisi onnistunut, näin voi olla esim. jos laatat olivat cyproc-levyn päällä ja/tai alla olevat vedeneristeet sitä laatua ettei yhteensopivaa enää ole saatavissa . Mutta jos on saanut uudet kaakelit pesuhuoneeseensa, niin sehän on vain hyvä asia osakkaan kannalta. Tuo korjauksen perustelu vain oli virheellinen. Taloyhtiössä laajamittaiset korjaukset teetetään yhtiökokouksen päätöksellä ja kaikkiin asuntoihin samalla tavoin, jolloin toteutuu osakkaiden yhdenvertaisuus. Ns. hätäkorjauksena kosteusvahinkojen estämiseksi hallitus voi korjauttaa pesuhuoneet ilman yhtiökokouksen päätöstäkin.
Jäsenen Monta antama (4.1.2011 klo:17:38) kommentti No eipähän jäänyt, vaan sehän sisältyi siihen eli "kaksi kärpästä" vai miten se oli? Virheellisen tiedon varmalla rintaäänellä annettuna/tuputettuna on pahinta mitä voi neuvottavalle tehdä. Sehän on melkoinen "kuoleman suudelma". Mikähän/kukahan on tuo "ap", kun ei ymmärrä, ei sitten millään tuota nykynuorison kieltä kaikilta osin. Kai se tuo lyhytteksti johtuu/juontaa siitä paljosta sättäilystä! Toisaaltahan se naisen logikkaan kuuluu myös se, mikä jää sanomatta, niin sekin pitää toisen tietää. Tämä ei ollut ohje kysyjälle, vaan ap:lle.
Jäsenen Halpakorjaus antama (4.1.2011 klo:18:05) kommentti Joo joo, mutta on valheellista väittää että nykymääräysten mukaan vedeneristeen osittaiskorjaus olisi kiellettyä. Kyllä pitää olla oikeata tietoa! Kosteusmittaajan olisi pitänyt sanoa että osittaiskorjauskin on mahdollinen, mutta henkilökohtaisesti suosittelen kaikkien pintojen, lattioiden ja myös seinien täydellistä uusimista. Silloin se olisi ollut hänen mielipiteensä. Tosin kosteusmittaajan ei pitäisi kai ottaa kantaa korjaussuunnitelmiin vaan hänen pitäisi keskittyä vain omaan työhönsä ammattilaisena. Luottamusta ei varsinkaan herätä yhdistelmä että kosteusmittaaja ja laatoittaja on sama henkilö.
Jäsenen Monta antama (4.1.2011 klo:19:28) kommentti Mikäänhän ei ole kiellettyä paitsi kiinnijääminen, mutta kaikenmaailman halpaversioita ei kannata edes kokeilla, saatikka tehdä. Ei myöskään kyseisenlaiseen korjaukseen tarvita armeijan divisioonan verran keittäjiä ja hämmentäjiä, sillä se soppa usein silloin on myös kallista ja ala-arvoista.
Jäsenen temmi antama (4.1.2011 klo:22:33) kommentti Täälähän annetaan hienoja vastauksia kysyjälle ihan kuorossa;) Ei taida olla kyseessä tiiviste mikä repsottaa. Kuvan jos saisit tai sitten joku paikanpäällä katsomaan. Voi mahdollisesti olla liimamassaa millä tehty vielä tiivistystä lopuksi, se tuppaa lähtemään kengännauhana pois parin vuoden sisään jos kiinnitysalusta ollut likainen.
Jäsenen N65 antama (4.1.2011 klo:23:11) kommentti Voihan olla että pesuhuoneen rakenteet olivat muutenkin siinä kunnossa että korjaus ei olisi onnistunut, näin voi olla esim. jos laatat olivat cyproc-levyn päällä ja/tai alla olevat vedeneristeet sitä laatua ettei yhteensopivaa enää ole saatavissa . - alla betonilaatta, vesieristeistä en tiedä, poramittausten jälkeen korjaus olisi ollut edessä (kuulemma) kuitenkin vuoden sisällä. Mutta jos on saanut uudet kaakelit pesuhuoneeseensa, niin sehän on vain hyvä asia osakkaan kannalta. - kyllä joo, myin sen asunnon jo. :) Mutta itse olisin päässyt vähemmällä, jos koko pesuhuonetta ei olisi revitty säpäleiksi. Taloyhtiössä laajamittaiset korjaukset teetetään yhtiökokouksen päätöksellä ja kaikkiin asuntoihin samalla tavoin, jolloin toteutuu osakkaiden yhdenvertaisuus. Ns. hätäkorjauksena kosteusvahinkojen estämiseksi hallitus voi korjauttaa pesuhuoneet ilman yhtiökokouksen päätöstäkin. -kunnan terveystarkastaja ohjeisti isännöitsijää, ettei tässä tapauksessa, kun korjaus on tehtävä pikaisesti, tarvita osakkaiden lupaa. Kosteutta oli jo, joten mikään "hätä" ei ollut, mutta terveystarkastajan mukaan mahdollisuus homekasvustoon.
Jäsenen punainenpilvi antama (11.9.2014 klo:5:12) kommentti Yksittäisen kylpyhuoneen remontista päättää aina taloyhtiön hallitus eli käytännössä isännöitsijä.
Lisää kommentti*