Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Korjattavan 80-luvun rivitalon pesuhuoneen alakaton höyrynsulku

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 12.10.2009 klo:19:59

80-luvun kaksikerroksisen rivitalon välipohjana on ontelolaatta. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevan kylpyhuoneen katossa on noin 200 mm alaslasku, jossa kulkevat lukuisat lvi-kanavat ristiin rastiin. Alakatto on paneloitu käsittelemättömällä mäntypaneelilla, eikä ontelolaattaa ole alunperin maalattu tai sen alapinnassa käytetty muutakaan höyrynsulkua. rakenteet vaikuttavat kuivilta, eikä kosteusvaurioita ole nähtävissä puu- tai betonirakenteissa.

Nykymääräysten mukaan kylpyhuoneen katossa tulisi olla höyrynsulku limitettynä seinien vesieristeeseen, mutta jos panelointi (tai kenties kaikki pinnatkin) nyt uusitaan, miten ja mihin kohtaan sen asennamme, vai onko se asennettava kun rakenne nykyiselläänkin on toiminut jo lähes 30-vuotta?

Lisätietona: Panelointia ei voi tuoda alemmas, sillä tuuletusikkunan ylälaita on jo nyt siinä kiinni, mikäli rakenne-ehdotuksenne olisi: vanha koolaus, höyrynsulkumuovi, ristiinkoolaus eli tuuletusväli ja panelointi. Vanhaa koolausta ei myöskään saa nostettua ylemmäs, koska se on jo nyt kiinni lvi-putkissa. Kylpyhuoneen yhteydessä on myös sauna.

Kuinka siis menetellään?
Virallinen vastaus
Ontelolaatta lasketaan riittäväksi höyrysuluksi. Rii...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Korjattavan 80-luvun rivitalon pesuhuoneen alakaton höyrynsulku":
Jäsenen antama (27.10.2009 klo:20:34) kommentti

Kyseistä aihetta sivuten,itsellä -77 rakennettu rivitalo yläkerta pesuhuoneella jossa yläpohjana ontelolaatta.Oli laitetta ontelolaattaan rivotus ja paneeli,kun purimme vanhan paneelin pois paljastui hometta ontelolaatan pinnassa.Oli höyry tiivistynyt ontelolaatan pintaan.miten toteuttaa nyt,höyrynsulku vai riittävä "ilmanvaihto" eli rivoitus ja paneli ilman kattolistoja???