Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

kiviseinän eristäminen

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 22.6.2010 klo:9:42
Hei!
Aion asentaa puukiukaan tilalle hetivalmiin sähkökiukaan, jolloin vanha piippu ja paloseinä (muuratut ja rapatut) tulee eristää (muut seinät ja katto on paneelipinnalla). Voinko tehdä sen siten, että koolaan 5cm pystykoolauksen ja asennan koolausten väliin kivipintaan sikaflexillä liimaamalla esim SPU sauna satu eristeen? http://www.spu.fi/spu_sauna_satu Koolauksen päälle laittaisin vaakapaneloinnin, jolloin paneelin ja eristeen väliin jää 2cm:n ilmarako. Ajatuksena on jättää myös paneloinnin yläreuna hieman auki tuuletuksen kannalta. Vai onko pelkkä koolaus ja panelointi riittävä ainavalmiin kiukaan oikean toiminnan kannalta?Virallinen vastaus
Savupiippua ei saa eristää, jos se jostain hormistaan on käytössä. Jos piippua ei käytetä, voit sen pintaan liimata SaunaSadun. Sen päälle kiinnitetään naulauspuut, ja väliin jää tuuletusväli SPU:n ohjeen mukaan. eristäminen kannattaa tehdä. Se pienentää kiukaan tehontarvetta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / kiviseinän eristäminen":