Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kiukaan paloseinä

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 18.6.2016 klo:9:54
Voiko kiukaan paloseinän tehdä lujalevyllä ja pinnoittaa levy kevyeköllä kivilaatalla? Praimeri levyn pintaan ja saneerauslaastilla kiinnitys. Sauna on mökkisauna, mikä on talvella kylmillään. Saman saunan pukuhuoneen lattian laatoitus, nyt puulattia ja muovimatto. Kuinka tapahtuisi? Levytys, vesieristys, laatoitus?Virallinen vastaus

Paloseinä

Voi sen tehdä yhtenäisellä lujalevyllä jättämällä seinän ja levyn väliin ainakin 50 mm ilmarako ja tukevat palamattomat kiinnikkeet/välikkeet niin tiheään, että levy säilyy ehjänä.
Kysymys tuntuu siitä kummalta, että kai takana sentään on muurattu hormi, johon kiuas liitetty.
Pukuhuoneen ( ellei alusta  laho muovimaton alla) lattiaan voisi muovimaton poiston jälkeen laittaa pontatun filmivanerin ja laatoittaa saneerauslastilla.
Työ haasteellinen, mutta saneerauslaasti lievän elastisuutensa vuoksi kestäisi ja filmivaneri kestäisi kosteutta ja talven kylmilläänoloa.
Toivottavasti lattia tuulettuu alapuoleltaan, silloin elinkaarikin pidempi. ( Ei kai pukuhuoneessa prutata niin paljon veden kanssa, että tarvisi vesieristyksen, normaalit uimareissut saunasta ko. rakenne kyllä kestää

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kiukaan paloseinä":
AM
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi