Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

kiuaskivistä

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 24.1.2008 klo:8:42
Miten on kuuluuko kiuas kivet laittaa kiuas valmistajan suositusten mukaan isot alle pienet päälle vai ,appi ukko on sitä mieltä että pienitään kivet kiukaan pohjalle ja kanavien ympärille mahdollisimman tiukkaan. Koska ongelmana on että sauna lämpiää mutta kivet eivät anna löylyä, vielä tunninkaan lämmityksen jälkeen. Kiukaana Narvi18 jonka pitäisi riitää saunan tilavuuteen nähden. kivinä käytän oliviinin kiuas kiviä jotka olin laittanut ilman sen kummempaa asettelua kiukaaseen. Nyt on kiuas ilman kiviä odottaen mikä olisi oikea keino saada kivet kuumaksi.

mavi
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Mielestäni tuossa pitää noudattaa valmistajan ohjeita. Lado kivet siten, että suurimmat kivet tulevat kivitilan pohjalle. Älä lado kiviä liian tiiviisti, jotta ilma pääsee kiertämään kivien välistä. Tarkasta, että saunassa ei ole mistään mitään ylimääräistä ilmavuotoa. Ilmavuoto vie kaiken löylyn.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / kiuaskivistä":