Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

kesäsaunan eristäminen

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 4.2.2013 klo:16:36
Hei! olen ryhtymässä mökkisaunan peruskorjaukseen.Tarkoitus olisi purkaa vanhat eristeet pois, ja laittaa uudet tilalle. sauna on kylmillään talviaikaan ja siellä kylvetään vain kesäisin. Mikä olisi eristeratkaisu eristevahvuuksineen saunan ja pukuhuoneen seiniin ja yläpohjaan?Virallinen vastaus
Vastaajan pitäisi tietää koko ulkoseinän ja katon rakenne. Seinässä ulkolaudoituksen alla pitää olla tuuletusrako ja tuulensuoja. Eristeeksi riittää 10 cm mineraalivillaa. Sen päälle asennetaan saunassa alumiinipaperi ja muualla höyrysulku. Alumiinipaperin päälle tehdään tuuletusrako ja panelointi. Muualla höyrysulun päälle voidaan asentaa esimerkiksi kipsilevy. Katossa ullakkotila pitää tuulettaa hyvin. Eristevahvuudeksi riittää 20 cm ja sen alapuolelle rakenne on sama kuin seinissä. Tarkempi tieto on hyvä kysyä paikalla käyvältä asiantuntijalta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / kesäsaunan eristäminen":