Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

kelosauna

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 26.6.2003 klo:15:19
mökkimme rakennetaan kelosta ja sauna tulee saman katon alle. kysyisin miten eristäminen tulisi suorittaa. pesutila on yhtenäine löylytilan kanssa.tarkoitus olisi paneloida koko sauna myös kelo pintainen ulkoseinä. mökki rakennetaa pilarien päälle joten lattia tulee puusta. mökkiä ei tulla sähköistämään joten talvella se tulee olemaan kylmillään. pitäisikö tätä ottaa huomioon palomuuria pinnoittaessa (laatoitus) ja voinko laatoittaa lattian.Virallinen vastaus
Tämä on sellainen kysymys, että pääsuunnittelijan pitää ottaa rakenneratkaisuista vastuu. Vastaaja ei voi antaa varmoja yksityiskohtaisia neuvoja, kun pitäisi piirtää. Piirustuksista pääsuunnittelijalle maksetaan. Tämä tuntuu tietenkin vähän urputukselta, mutta kirjoitettua tekstiä on vaikea tulkita. Mutta yritetään. Riippuen lattian rakenteesta, siihen voi asentaa vesieristeeksi saumatun muovimaton. Se on nostettava seinille ylös vähintään 15 cm, jotta vesi ei pääse maton alle. seinän ja maton liittymäkohta pitää tiivistää vielä tiivistekitillä ja mahdollisesti asennettava pieni lista päälle. muovimaton päälle voi asentaa laatat. RT-kortistossa RT 82-10415 olisi tästä rakenneratkaisuja. Pitääkö kelopinta todella paneloida? Riittäisikö hankalimmissa kohdissa pleksi tai karkaistu lasi. Jos panelointi tehdään, naulauskoolaus pitää tehdä yläpäästään hirren painumisen sallivaksi. Alapää tulee tuon vesieristyksen ohi vähän alaspäin ja tausta jätetään täysin tuulettuvaksi, eli myös ylhäältä auki. Pitää muistaa, että hirsi saattaa painua 5 - 10 cm ja se vara on jätettävä yläpäähän. Sinne on tehtävä kattolistoilla liikkumavara. Toivottavasti tämä vähän auttaa sinua työssä eteenpäin.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / kelosauna":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: