Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Jatkoa Asbestipurku/viemäri (kysytty 7.7.2006)

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 25.8.2006 klo:7:47
Isännöitsijä meinaa, että nykyajan kitillä korjattuna kaivoa ei tarvitse erikseen vaihtaa, vaan sitten kun muutenkin osakas tekisi pesuhuoneremontin niin silloin uusittaisiin kaivokin. Näin kuulemma toimitaan yleensä muissakin taloyhtiöissä. (suunnitteilla ei olisi pesuhuone remonttia, jos kaivo ei olisi vuotanut) Onko isännöitsijän toiminta kyseisessä asiassa yleisesti käytössä oleva tapa ja hyväksyttävä tapa? Isännöitsijän mielestä jos taloyhtiö maksaa kaivonvaihdon meille ja siinä samalla lattian purkamisen, niin taloyhtiö joutuisi maksamaan muillekkin kaivon vaihdon ja maksamaan niille jotka on sen jo vaihtanut vaikka niillä ei olisi ollut vuotoakaan? Vedoten osakkaiden yhdenvertaisuuteen.

PiAn76
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Mielestäni edellinen vastauksemme pätee edelleen. Korjausta ei pidä tehdä millään kikkakonsteilla. Isännöitsijä aiheuttaa näin itselleen korvausvastuun. Kun hän antaa väärän neuvon, hän on niistä vastuussa taloyhtiölle. Taloyhtiö voi periä häneltä väärin annetusta neuvosta korvauksen. Tuo ei ole taloyhtiön tavoitteiden mukaista, eikä yhtiön hallitus voi asiaa hyväksyä. Yhdenvertaisuusperiaatteen mukaisesti tulevaisuudessa koko taloyhtiön päättämät työt pitää korvata aiemmin työn tehneille. Takaperin tuohon periaatteeseen ei voi vedota.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Jatkoa Asbestipurku/viemäri (kysytty 7.7.2006)":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

purkutyö

 Saako asbestipurku ammattilainen tehdä purkutyön ilman ilmoitus velvollisuutta  ja suunitelmaa  kiinteistössä omalla  henkilö...