Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Höyrynsulku

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 10.5.2008 klo:16:33

Rakennamme lisäeristettyä hirsimökkiä. Kuvien mukaan seinän rakenne ulkoapäin on seuraava: hirsi 95mm - lisäeristysrunko 95mm + villa 100mm - höyrynsulkumuovi - hirsipaneeli. Tarkoitus olisi laittaa kylpyhuoneeseen kahdelle seinälle laattaa ja kahdelle tulisi hirsipaneeli, laatan alle laitan varmaankin levyksi kaakelilujaa. Miten vedeneristys ja höyrynsulkumuovi "yhdistetään" vai voiko höyrynsulkumuovin vetää myös vesieristettävän levyn taakse?


kt6073
Kysymyksiä: 8 kplVirallinen vastaus
Märkätilojen rakenteessa ei saa olla kahta tiivistä pintaa peräkkäin. Hirsipaneelin alle laitetaan vesieristeeksi sopiva höyrysulku, yleensä alumiinipaperi. Paneelin alle pitää jättää tuuletusrako. alumiinipaperi ja levyseinän vesieriste pitää liittää toisiinsa tiiviisti. Tässä voi käyttää alumiiniteippiä. Pääsuunnittelija ja vastaava työnjohtaja vastaavat siitä, että rakenteet tulee tehdyksi oikein.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Höyrynsulku":