Jäsenen MusanMestari antama (19.3.2009 klo:7:14) kommentti Tottakai se vesijohto kulkee suojaputkessaan. Olisikohan jollakin näitä rasioita paljon asentaneella kommenttia siihen, onko rasia saatava kokonaan seinälinjan sisään? Kodinhoitohuoneessa rasia oli hieman seinäpinnasta irti, mutta siellä se jäi joka tapauksessa nätisti piiloon. Suihku onkin sitten jo eri juttu, kun tuo liitos tulee esiin. Vaihtoehtoina lienee siis joko kovertaa sitä tiiltä sen 20 mm (saa sitten olla kanssa vaivan arvoista), tai jättää sekoittaja tuon verran enemmän irti seinästä?
Jäsenen Pm antama (19.3.2009 klo:8:59) kommentti Yleisin virhe on se, että hanakulmarasia upotetaan liian syvälle. Paras olisi, että rasian kaulus jäisi pari milliä valmiin seinäpinnan ulkopuolelle. Näin saadaan vesieristys luotettavasti kiinni rasiaan ja mikäli vielä haluaa silikonin rasian ja laatoyuksen väliin niin sekin onnistuu. Mikäli rasia meni liian syvälle kannattaa vaihtaa siihen pitempi kaulus. Hanakulman saa sitten ulommas käyttäen sopivaa hanajatkoa.
Jäsenen Viisasinsinööri antama (19.3.2009 klo:20:43) kommentti Se kromikauluskin peittää aika ison ulkoneman
Jäsenen ThePutkimies antama (19.3.2009 klo:22:09) kommentti Paras tapa asentaa kiviseinään on kun käytetään muuraustukilevyjä. Niitä käytettäessä hanakulmarasia tulee juuri oikeaan syvyyteen ja leveyteen. Ei tarvii arpoa.
Jäsenen MusanMestari antama (20.3.2009 klo:10:15) kommentti Jos tuo hanakulmarasia jää sen 15-20mm kauluksestaan laattapinnan yläpuolelle, niin saako sen vielä nätisti peittoon kromikauluksella? Tietysti nätimpihän tuo on, mitä pienempää kaulusta voi käyttää.
Jäsenen TomppaKoo antama (8.9.2011 klo:16:41) kommentti Omassa kylppärissäni hanakulmarasian kaulukset olivat vain tiiliseinän tasolla ja nyt remontin teetettyäni laatoittaja oli vetänyt laatat kylmästi rasian päälle, eli ei laittanut korkeampaa kaulusta siihen. Vesieristeen laittoi kyllä vahvikenauhalla sulkuventtiiliin asti, joten rasia on vesitiivis ulkoisille roiskeille. Nyt alkoi kuitenkin mietityttämään mahdollinen vesiputken vuoto. Vesiputket ovat muovia ja kulkevat suojaputken sisällä, joten periaatteessahan vuodon pitäisi ohjautua jakotukin kautta näkyviin, ainakin jos vuoto on muoviputken ja kulmakappaleen välissä. Mitenkäs sitten jos vuoto alkaakin hanakulman ja sekoittajan persiiseen liitettyjen sulkuputkien välistä, valuuko se edelleen hanakulmasta suojaputken kautta lattialle vai imeytyykö pikkuhiljaa seinään?
Jäsenen Pm antama (8.9.2011 klo:17:16) kommentti Hanakulmarasia tulee asentaa siten, että se yltää vähintään puoli senttiä vesieristettävän seinäpinnan ulkopuolella. Näin vesieriste saadaan tiiviisti hanakulmarasiaan. Mahdollinen vuoto valuu hanakulmarasiasta ulos. Tai sitten suojaputken toisesta päästä jakotukilla.
Jäsenen Mr.ElMaco antama (8.9.2011 klo:19:34) kommentti uponorin ohjeessa mainitaan PM:n ohje, eli väh. 2-3mm valmiista pinnasta ulos. No, valmiiseen vaikuttaa mm. laatan paksuus ja jos sitä ei tiedä, niin voi laittaa enemmänkin. Uponorin rasia töräytetään leikkurilla oikeaan mittaan kun homma on muuten valmis.
Jäsenen rakrak antama (8.9.2011 klo:20:54) kommentti Käyttäkää tuota edellämainittua muuraustukea. Hanakulma pitää myös olla myös täysin suorassa seinäpintaan nähden.
Jäsenen TomppaKoo antama (9.9.2011 klo:10:52) kommentti Onko tuosta laattojen vedosta hanakulmarasia päälle siis muuta haittaa kuin se, että mahdollisen vuodon sattuessa vesiputki on hankalampi vaihtaa?
Jäsenen Pm antama (9.9.2011 klo:11:05) kommentti "Vesiputken" vaihtaminen on muutenkin hankala remontti sillä se edellyttää hanakulmarasian avaamista. Jos laatat on hanakulmarasian päällä on se yksi hidaste lisää.
Jäsenen TomppaKoo antama (9.9.2011 klo:11:33) kommentti Tiedän kyllä, että hankala (ja erittäin epätodennäköinen) remontti on kyseessä. Olen lähinnä kuitenkin huolissani siitä, että johtuuko mahdollinen vuotovesi jakotukille, vai voiko se missään olosuhteissa valua seinän sisään? Laatoittajan mukaan ongelmaa ei ole ja tuttu putkimies oli myöskin samaa mieltä... uskoisiko heitä vai pitäisikö hanasulkujen alapuolelle porata seinään "varmuusreiät", joista vesi valuisi ulos?
Jäsenen Pm antama (9.9.2011 klo:17:51) kommentti Hanakulmarasia liittyy vedeneristykseen niin, että mahdollinen vuotovesi ei pääse seinän sisään. Vuotovesi valuu siis ulos laatoituksen ja hanakulman välistä pitkin seinää. Siitä sen huomaa.
Jäsenen TomppaKoo antama (9.9.2011 klo:17:58) kommentti Minun tapauksessani laatoittaja veti vesieristeen ja laatan hanakulmarasian päälle ja sanoi, että mahdollinen vuoto näkyy tässä tapauksessa putken toisessa päässä, eli jakotukilla. Olisin siis kiinnostunut tietämään, että onko asia todellakin näin, vai pitäisikö hanakulmarasia päällä olevaan laattaan puhkaista pieni reikä?
Jäsenen Taurus Bonasus antama (30.1.2018 klo:11:45) kommentti Ei hanakulmarasia ole mikään koriste tai sisustusobjelkti mutta jos se korkeus riivaa, veistä tai hio rälläkällä tms. sen verran, että sitä holkkia on juuri sopivasti ulkosalla, jos olet asentanut sen alun perin liian korkealle.
Lisää kommentti*