Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Hämähäkkejä!

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 9.6.2005 klo:8:28
Asumme kolmikerroksisessa puutalossa, johon tehtiin kellarikerroksen saunaosaston remontti pari vuotta sitten. Ongelmana ovat valtavan kokoiset, mustat hämähäkit, joita tapaa lähes päivittäin. Kyse ei siis ole niistä suht yleisistä pitkäjalkaisista yksiöistä, vaan todella häijyn näköisistä isoista otuksista. Tuskin hämähäkit kenenkään mielestä mielllyttäviä ovat, mutta kun minä satun inhoamaan niitä käsittämättömän paljon. Esim. suihkussa käyminen tai pyykkien käsittely on vähän väliä mahdotonta. Mistä mokomien kiusankappaleiden suuri määrä johtuu? Olemme yrittäneet myrkyttää tilaa Raidilla, joka on osittain tehonnutkin (kuolleita ötököitä löytyy satunnaisesti). Olen kuullut että rakenteiden kosteudella olisi jotain tekemistä asian kanssa, mutta en nyt muista pitivätkö ko. eläimet kosteasta vaiko kuivasta tilasta. Esim. houkutteleeko lattalämmitys niitä? En oikein tiedä mistä hakisin apua tähän todellakin elämää häiritsevään ongelmaan, joten olisin kiitollinen kaikista vinkeistä!

Minski2
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Hämähäkkejä!":
Jäsenen antama (6.5.2009 klo:20:44) kommentti

Etsin googlesta vastausta samaan ongelmaan ja löysin tämän. Olen yrittänyt katsoa kaikki raot ja välit, mutta en keksi mistä hämähäkit voisivat tulla. En kanna sisälle puita enkä mitään muutakaan minkä mukana ne voisivat tulla. Ilmestyvät ihan tyhjästä ja yleensä pesuhuoneeseen. Asumme 1996 rakennetussa rivitalossa.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Onko jotain mennyt pieleen??

En tiedä onko tämä kysymys aivan palstalle kuulumaton, mutta ... 2005 valmistuneessa talossamme on todella paljon sisällä hämähäkkejä. Ei niitä sentään vilise, mutta viik...