Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Ennakkotarkastus

Kylpyhuone ja sauna

Kysytty: 25.7.2016 klo:3:00
Tarvisevatko WC/kylpyhuone-kalusteet ennakkotarkastuken? Vai riittääkö CE-sertifikaatti? Ostin kaksi WC-istuinta (RAK Evolution Corner). Ilmeisesti tälle WC-istumelle ei ole haettu SFS hyväksyntää?  Eli riittääkö rakennusvalvonnalle CE-sertifikaatti, vai tarvitsevatko olla suomessa hyväksytty?Virallinen vastaus
Ei tarvitse ennakkotarkastusta, sillä EU:n rakennustuoteasetus on määrännyt, että CE-merkintä on ollut pakollista kaikissa EU-maissa 1.7.2013 alkaen, silloin kun tuotteelle on laadittu harmonisoitu tuotestandardi. CE-merkintä on ensisijainen tapa osoittaa tuotteen täyttävän viranomaisvaatimukset.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Ennakkotarkastus":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Harjakatto painaa taloa, ovet ja ikkunat eivät aukea kunnolla, varsinkaan talvella sekä kaakelit ja tapetit repeilevät yms.

Hei,As Oy:ssa 2010 tehty muutos tasakatosta harjakatoksi on aiheuttanut suuria ongelmia ja suunnittelija, urakoitsija ja rakennusvalvoja pesevät kätensä koko asiasta.Ovet...