Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Uudiskohde, keittötasoissa pintanaarmuja, jääkaapissa pikku lommo.

Keittiö ja kalusteet

Kysytty: 20.9.2011 klo:15:47
Kyseessä juuri valmistunut uudiskohde , rivitaloyhtiö.

Keittiön tasoissa havaittiin ennen muuttoa hiusnaarmuja , jotka erottuvat hyvän led-valaistuksen johdosta aika selvästi työtason parissa työskennellessä. Pöydän materiaali on laminaatti.

Naarmuja on koetettu korjata vahalla tms. mutta tuloksettomasti. Nyt meillä on erimielisyys rakentajan kanssa siitä onko virhettä olemassa vai ei ja oikeuttaako korvauksiin tai tasojen vaihtoon. rakentaja vetoaa sisäRYLliin sekä 2m tarkasteluetäisyyteen normaalivalossa, jossa naarmuja ei asiasta tietämätön huomaa. Meidän mielestämme työtasoilla ei voi tehdä töitä 2m päästä, ilman valaistusta.

Yhtiön valvoja kävi katsomassa asian ja sanoi että olisi hyvä että saisimme soviteltua asian ilman papereiden kirjoittelua, hänen mielestään haitta on pieni, ei rakenteellinen, eikä vaikuta tasojen kestävyyteen vaan lähinnä estetiikkaan ja tunnepuoleen.

Onko näin että uutta ostaessa on vain todettava että saa valmiiksi käytettyä?

Samoin jääkaappi oli sijoiteltu kalusteisiin liian syvälle, tuloksena oli tullut pieni lommo oven nurkkaan. Tästäkin huomautettiin ennen muuttoa. Rosterikaappi peilaa lommon kyllä reilusti edemmäskin kuin kaksi metriä. Tähän asiaan tuli vain kommentti että ei tuo juuri haittaa..

Kuinka edetä, kuka oikeassa?Virallinen vastaus
Mikään ei ole täydellistä. Olette molemmat oikeassa. Naarmuja ei pitäisi olla. RYL on otettava ohjeena, jota yleisesti noudatetaan. Asiassa kannattaa hakea kompromissia. Naarmuihin sinulle jää halutessasi puheoikeus vuo...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Keittiö ja kalusteet / Uudiskohde, keittötasoissa pintanaarmuja, jääkaapissa pikku lommo.":
Jäsenen antama (20.9.2011 klo:16:07) kommentti

Myyjä saa siirtää sellaiset virheet ja niiden korjaamisen, jotka eivät haittaa asumista, vuositarkastuksen yhteyteen. Mutta tuo sama selvittely teillä on edessä kuitenkin. Jos ette muuten saa asiaan ratkaisua, teidän pitää estää rakennusvaiheen jälkeisen vakuuden vapautuminen. Se tehdään ennenkuin vuosi on kulunut vuositarkastuksen pidosta. Se tehdään joko kuluttajariitalautakuntaan8 ilmainen) tai käräjän oikeuteen ( maksaa lakimiehen kustannuksen).Sen jälkeen vakuus on jumissa teidän huoneiston osalta ja voitte jatkaa neuvotteluja korjauksista.Tässä välillä,ette voi oikeastaan muuta kuin reklamoida asiasta.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Valaisimen poistaminen

Kylpyhuoneen peilikaapin halogeenivalaisimeen vaihdettiin palaneen tilalle uusi lamppu,100 w.Edellinen asukas oli pärjännyt kattovalaisimella,joten ei tietoa,oliko lamppu...

kostean kellarin seinä

Talon alla olleva kellari johon mennään komerosta lattialuukusta.Ongelma on kun kellarin seinät on kosteat.Kellari on muuten hyvä,kesälläkin juomat on kylmempiä kun jääka...