Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Rakennusmääräykset

Keittiö ja kalusteet

Kysytty: 13.4.2017 klo:19:42
Kerrostalon keittiössä on liesituuletin rasva- ja aktiivihiilisuodattimella. Liesituulettimen päältä lähtee noin 50 cm pitkä ja 12 cm halkaisijaltaan oleva muovinen kärynpoistoputki liesituulettimen yläpuolella olevan kaapin läpi sen päälle. Kaapin yläpinta on noin 30 cm päässä katosta, joten poistoilma jää keittiöön kiertämään ja poistuu lopulta ilmanvaihtoventtiilin kautta. Liesituuletin on laitettu vajaa 10 vuotta sitten täysin silloin mukana tulleita ohjeita noudattaen. Tietooni on tullut, että poistoilmaputken tulisi  uusien määräysten mukaan olla kovaa  terästä. 

Koskettavatko määräykset liesituulettimia, joissa on rasva- ja aktiivihiilisuodattimet ja poistoilma on laitettu kiertämään ensin huoneessa?



Virallinen vastaus
Liesituuletin käy alkuperäisessä kunnossaan, siihen ei tarvitse vaihtaa kuin aktiivihiilisuodatin määräajoin ja hoitaa kerääntynyt rasva pois.
Palotilannetta ajatellen, ei ole merkitystä palaako rasva teräsputkessa vai muoviputkessa. Eri asia on, jos poistoputki on esim. pientalossa johdettu suoraan läpi  vesikaton, niin siinä pitää olla teräsputki ja palovilloitus päällä. Kerrostalossa liesituuletinta ei saa johtaa ilmahormiin, koska se voi johtaa käryt toisiin asuntoihin. Taloyhtiön isännöitsijä tai hallituksen puheenjohtaja tietävät poistoilmahormien rakenteet ja antavat ohjeistuksen.


Arvostele vastaus kysymykseen "Keittiö ja kalusteet / Rakennusmääräykset":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (14.4.2017 klo:21:31) kommentti

Sain täyden tuen omalle näkemykselleni.