Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Pyykinpesukone keittiöön

Keittiö ja kalusteet

Kysytty: 6.8.2003 klo:11:48
Teemme keittiöremonttia 55 rakennettuun kerrostaloon. Tarkoitus on sijoittaa pyykinpesukone keittiöön normaalin tiskikoneen lisäksi. Kuinka keittiön lattia tulee eristää ja tarvitaanko kenties erillinen lattiakaivo? Toiveena on tehdä keittiöön korkkilattia. Onko mahdoton yhdistelmä?Virallinen vastaus
Oheisen linkin Suomen Rakentamismääräyskokoelman C2, kohdan 8.1 Laitteistojen suunnitteluperiaatteet ja vesivuodon havaitseminen, ohjeessa 8.1.1.2 todetaan, että Jos tilassa ei ole lattiakaivoa, sijoitetaan vesijohtoverkostoon kytketyn laitteen alle vesitiivis, viemäriin johtavalla ylijuoksuputkella varustettu kaukalo tai laitteen alusta tehdään vesitiiviiksi niin, että mahdollinen vesivuoto voidaan havaita. Vesitiivis alusta nostetaan seinälle niin, että mahdollinen vuotovesi ei pääse rakenteisiin lattian ja seinän liitoksen kautta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että koko keittiön lattia tehdään vesitiiviiksi ja joka seinästä nostetaan 15 cm ylös. Laitteitahan ei saa vakuutusmääräysten mukaan jättää valvomattomana toimintaan. Tällöin mahdollinen vesivuoto voidaan todeta nopeasti ja vahinkoja ei synny, kun koneen alle sijoitetaan vaikka kaukalo. Melko helposti tuon kaukalon saa viemäröityä, kun tiskipöytä on lähellä. Tosin tästä ratkaisusta pitää keskustella isännöitsijän kanssa.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Keittiö ja kalusteet / Pyykinpesukone keittiöön":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys