Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Melamiini

Keittiö ja kalusteet

Kysytty: 18.4.2011 klo:6:22
Moro!

Osaatteko kertoa missä päin Keski-Suomea myydään melamiinilevyä (valk. 16mm) yrittäjille / yrityksille kunnon alennuksilla. Yritin Jyväskylän suunnalta etsiä firmaa joka myisi "puusepän alennuksella" levyä, mutta eipä löytynyt kunnollisia hintoja. Halvin oli ByggMax.
Suunnitteilla on isohko töinen omakotitalon kalustaminen johon aion tehdä rungot itse. Siispä tarvitsen aikamoisen setin mellilevyä.Virallinen vastaus
On vaikea suositella mitään myymälää. Tuote on osittain sellainen, että sitä voi saada joskus edullisestikin. Pitää myös huomioida kuljetusmatka; Sekin maksaa. kysy vaikka Suonenjoelta Rakennusparin myymälästä 010 231 1610.

Arvostele vastaus kysymykseen "Keittiö ja kalusteet / Melamiini":
Jäsenen antama (18.4.2011 klo:13:10) kommentti

Hanki myös oikea kalustemiehen sirkkeli.

Jäsenen antama (18.4.2011 klo:14:04) kommentti

Ei mainostaja sellaista tarvitse.

Jäsenen antama (18.4.2011 klo:17:55) kommentti

Jep. Voisin kysyäkin. Vähän kaukanahan tuo Suonenjoki on, mutta välillä sinnekin päin ajelen. Jos joku tietää mistä saisi Jkl n läheltä mel-levyä kunnon pusepänalella (n -60%), niin vielä parempi.

Jäsenen antama (18.4.2011 klo:17:56) kommentti

Sahat löytyy kyllä, mainostaja en ole.

Jäsenen antama (19.4.2011 klo:0:12) kommentti

Mikähän se hinta pitäisi olla, mistä sitä kunnon alennusta pitäisi saada ?

Kyllähän joku voisi myydä vaikka -90% alennuksella.

Siis ollaan tilanteessa, jossa ostetaan alennuksia tai ale-prosentteja, - ei tuotetta.

Jäsenen antama (19.4.2011 klo:18:07) kommentti

Haen semmosta alle 10€ hintaa / n 2500 x 570 levylle (max 600) . Sitä kokoa eniten tarvitesen muutenkin. Ei sitä kannattavasti voi ostella jollain 18€ kpl. Tulee liian kalliita tuotteita. Kyllä puusepäalennuksen kanssa pitäisi päästä alle 10 € hintoihin. Mutta en ole löytänyt muita kuin sellaisia paikkoja joiden hinnat ovat valmiiksi niin korkeat, ettei alesta ole mitään hyötyä. Aiemmin mainitsemassani liikkeessä muistaaksen oli 13€/kpl hinta, alennuksia ei saa ja tavaraa vähän.

Eli tarvitsen liikkeen joka myy yrityksille tätä levyä halvalla. Tulen jatkossa tarvitsemaan isojakin eriä. Kymmeniä levyjä kerralla, ja n300 leveetä myös (ja tietty sidelistaa). Ja tuotetta ostetaan yritykselle, muttei kuluttajahintaan missään nimessä.

Jäsenen antama (19.4.2011 klo:20:07) kommentti

Onnea metsästykselle.

Mitenkäs yhteys valmistajiin ?

Jäsenen antama (19.4.2011 klo:22:03) kommentti

ruotsalainen lastulevyhelvetti myy valmiita kaappeja halvemmalla kuin rautakaupat levyä. Samasta paikasta saa ylijäämäosia senteillä/parilla eurolla per kappale.

Jäsenen antama (19.4.2011 klo:22:12) kommentti

Miksi kyselet seinämateriaaliksi melamiinipintaista levyä. Sitähän ei voi maalata eikä tapetoida. Jos haluat hyvän seinämateriaalin. käytät 12 mm tavallista lastulevyä, 120 x 250 cm, niin saat tosi kunnollisen seinän. Melamiinilevy on tarkoitettu esim. keittiökalusteisiin. Minulla on 1976 rakennettu omakotitalo ja sisäseinät 122 latulevyä. Ei vikoja! Terv. aslakka

Jäsenen antama (19.4.2011 klo:23:18) kommentti

Kyllä tuo "etsiskely" on vain ja ainoastaan mainosta!

Jäsenen antama (20.4.2011 klo:8:08) kommentti

En ole puhunut mitään seinistä. Kaappeja teen. En rakenna taloja enkä tee seinille yhtään mitään. Ja kyllä "ratoiv" on nyt ihan pihalla. En ymmärrä miten joku voi saada tästä kyselysarjasta mainoksen... No, huvinsa kullakin, jotkut tykkää tehä kiusaa. näköjään.
Seiniin en laittaisikaan melamiinia, vaan siis kaappien runkoja rakentelen ja asentelen. pysytään asiassa.
Kiitos kuitenkin kaikille jotka yrittää auttaa.
Ehkä se hurrilevy kelpaa. jos vaan laatu on hyvää.

Jäsenen antama (20.4.2011 klo:11:17) kommentti

Mitähän se sellainen hurrilevy on?
Ettei vain olisi tuota I***:n komerorungoissa käytettyä, tarramuovilla päällystettyä lastulevyä?

Jäsenen antama (20.4.2011 klo:17:54) kommentti

ei kai sitä muovilla pinnotettua enää kukaan käytä. Se on aivan surkeeta. ei pysy valkosena ja muovit irtoo yms... tarkotin vaan sitä janne***n mainitsemaa "ruotsalaista lastulevyhelvettiä" Melamiinipinta siinä täytyy olla.

Jäsenen antama (21.4.2011 klo:13:42) kommentti

Sitä levyä myyviä liikkeitä on Goolle hakemalla kymmeniä. Jos asut kuinka lähellä Hämeenlinnaa tässä
on niistä halvin on ehkä  http://ylijaama.fi/tuotteet.html?id=5/907

Jäsenen antama (29.4.2011 klo:6:02) kommentti

hämeenlinna on kaukana. google ei oikee mun mielestä löydä niitä mitä etsin, eli halpoja. Mikähän se on se ruotsalainen lastulevyhelvetti joka myy halvemmalla kaappeja kun muut levyä?? Ei ainakaan IKEA. ei niillä ole kovinkaan halpoja kaappeja, ainakaan noin halpoja.

Jäsenen antama (29.4.2011 klo:7:31) kommentti

Samalla kun etsit sitä universumin halvinta lastulevyä, suosittelen kiinnittämään huomiota laatuun, noissa on aika isoja eroja. Joku valmistaja pyrkii minimoimaan puun ja liiman määrän korvaten ne ilmalla, se on himpun ikävää ja aiheuttaa pikku ongelmia.

Jäsenen antama (29.4.2011 klo:9:08) kommentti

Taitaapa taas kerrran tuo kalustepuolen toimitus tökkiä, - ja pahasti-, jos hankintapuolikin kestää työn suunnitteluvaiheessa näin kauan.

(Lähes pari viikkoa pelkkien alennusten etsimistä !).

Vai onkohan urakkalaskenta ollut "lapsen kengissä" ?Toisaalta ihmettelen yritystoimintaa rakennusalalla (ja yleensäkin), jos perustavaa laatua olevat hankintakanavat eivät ole hallussa.Onnea vaan "metsästykselle". Ehkä se juna vielä tulee, ellei se ole jo mennyt.

Jäsenen antama (29.4.2011 klo:9:53) kommentti

Ns. "yritystoimintaa", vai pitäisikö sanoa "toimintayritystä" rakennusalalla saa hyvin useinkin ihmetellä!

Hallussa ei useinkaan ole mikään, jollei nyt halua kirjoittaa lasku lueta tuohon.


Jäsenen antama (29.4.2011 klo:17:18) kommentti

voi voi... taas noita asiattomia kommenteja. Olen tähän saakka tehnyt yrittäjänä ALIHANKITAHOMMIA. en siis ole tarvinnut aikaisemmin minkäänlaisia tavarantoimittajia, paitsi tietysti satunnaisesti, ja silloin olen käyttänyt "kalliita normikauppoja"tietysti olen koko ajan ostanut levyä ja tavaraa, pakkohan työtä on tehdä. en vain ole löytänyt "sitä oikeaa" levyn toimittajaa. Tiedän kyllä lastulevystä kaiken tietämisen arvoisen. paitsi sen sopivan toimittajan. Laatuerot tiedossa kyllä en ole vasta-alkaja alalla.Typeriä olettamuksia.Jos ette halua auttaa, lopettakaa kommentointi ja menkää kotiin nukkumaan...

Jäsenen antama (29.4.2011 klo:21:46) kommentti

Olettamuksia syntynee siitä, että kyselet täältä halvinta toimittajaa. Jos joku tietää halvan toimittajan, niin mistäpä hän tietää, onko se oikeasti halpa vai onko jollain vielä halvempi. Toisekseen, halvat hinnat on jokainen itse neuvotellut, joten ei kukaan voi luvata, että sinä saisit samaan hintaan ja yleensä tuo itselle neuvoteltu hinta kannattaa pitää omana tietonaan.Jos haluan jotain mahdollisimman halvalla, otan selvää, ketkä kaikki tuotetta myyvät ja alan sitten kyselemään noilta myyjiltä.

Jäsenen antama (29.4.2011 klo:22:08) kommentti

Katsopa arska mitä Mr.ElMaco kirjoitti, joten menepäs itse nukkumaan ja nukupa sitten se rinsessa ruusen uni.
Ja kun me täällä ollaan vain amatöörejä, niin mites meidän saamamme hintarjoukset voisivatkaan olla sinun ammattilaisen saamia hintatarjouksia alempia. Sehän on täysin aivan mahotonta.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Sisäovien sahauttaminen

Hei!Voiko melamiiniovia sahauttaa. Meillä on  sellainen ongelma, että laitamme muovimaton päälle laminaatin emmekä tiedä jääkö oven alle riittävästi ilmastoinnin vaativaa...

Melamiinilevy

Laitoin vaatehuoneen hyllyt valkoisesta 16 mm valmiista soirosta kait se melamiini pinnoitetta oli.siitä on jonkin verran muodostunut hajua huonetilaan niistä levyistä,on...

Mdf paneeli vanhan päälle ja kattolämmitys

Talossani on mäntypaneeli katossa ja olen ajatellut laittaa sen päälle suoraan mdf-kattopaneelin. Voiko laittaa suoraan vanhan päälle vaikka talossa on kattolämmitys? Mik...

Vanhan lattiarakenteen uusiminen

Miten tekisin 70 luvulla tehtyyn laatta/ valesokkeli rakennelmaan lattian ??esim. onko järkeä nostaa koolaus irti betonista kyllästetyllä puulla (15mm) porata valesokkeli...

Tiskipöytäseinän pintatarvike

Kesämökillä on tiskipöydän takana mäntypaneliseinä. Mikä on sopiva kosteudenkestävä pintamateriaali (laatat irronnevat puun eläessä)? Jostakin olen lukenut, että melamiin...

vanerinen keittiötaso ikilevyllä?

Olen ajatellut laittaa Vanerisen keittiötason jonka päälystäisin mahdollisesti ikilevyllä. Esteettisistä syistä en haluaisi peittää levyn reunoja esim. listoilla. Onko ma...