Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Maalipinnan karheus, laatuvirhe?

Keittiö ja kalusteet

Kysytty: 30.11.2008 klo:18:04

Olemme ostaneet uuden kerrostaloasunnon 11/2006. Keitttiökalusteet muutimme vakiokausteista rakentajan toimesta. Kalusteissa oli paljon laatuvirheitä ja kalusteita korjattiin/vaihdettiin mm. kalusteiden ovia. Nyt viimeisimmissä kalusteissa (mdf-laatu) on muutamissa sisäpuolen ovi/kaluste pinnoissa selkeitä maalikarheuksia laajalta alalta. Kalustetoimittaja/rakentaja on luvannut hoitaa asian. Takuutarkastuksen (12/2007) yhteydessä kävi ilmi, että kalustetoimittaja ei enää korjaa asiaa. Asiahan ei sinällään haittaa, mutta on mielestämme selkeä laatuvirhe. Onko kyseessä sellainen laatuvirhe, joka rakentajan/kalustetoimittajan tulisi korjata tai hyvittää muutoin?
Virallinen vastaus
Talossa on pitänyt nyt olla kahden vuoden tarkastus. Takuutarkastuksen y...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Keittiö ja kalusteet / Maalipinnan karheus, laatuvirhe?":
Jäsenen antama (1.12.2008 klo:11:09) kommentti

Jos osakekauppa, takuuta ei ole ollenkaan, ostajan suojaksi säädetty asuntokauppalaki.On vuositarkastus 12-15 kk käyttöönottohyväksynnästä( rak.valvonnan tarkastus) tarkastuksesta.

Jäsenen antama (1.12.2008 klo:20:09) kommentti

Vuositarkastus on pidetty ja sovittu noiden laatuvirheiden korjaamisesta. Kalustemuutoksista on joutunut maksamaan lisähintaa, joten katsomme, että tuotteiden laadun tulee olla kunnossa.

- kysyjän kommentti -

Jäsenen antama (3.12.2008 klo:10:02) kommentti

"sovittu noiden laatuvirheiden korjaamisesta" asia ihan ok, mutta sovitut vireheet yms. on myös hyväksyttävästi korjattava. Se ei riitä, että "korjaamisen" jälkeen työnsuorittaja toteaa: "ei tule enää asia korjaamaan"