Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

liesituulittin

Keittiö ja kalusteet

Kysytty: 9.11.2012 klo:22:13
Minä asensin uuden liesituulettimen viime keväällä. Syksyllä kuin pakasta tuli perhosläppä ei mennyt kiinni. No korjasin sen ja sitten toimi. Mutta nyt tule veto koko ajan tuulettimesta. Perhosläppä toimi. Perhosläppä ja tuulettimen liitoskohta ei ole oikein tiivis. Riittäkö laitta joko eriste putken ympärille?

profiilikuva
J460550819Uusiasia Käyttäjä on mies
Taavetti, 
Kysymyksiä: 4 kplVirallinen vastaus
Jos poistoputkea ei ole lämpöeristetty, se aiheuttaa kylmän ilman virtausta alaspäin. putki on eristettävä huolellisesti. Jos kylmän ilman virtaus jatkuu, perhosläppä ei toimi.

Arvostele vastaus kysymykseen "Keittiö ja kalusteet / liesituulittin ":
Jäsenen antama (1.3.2017 klo:18:47) kommentti

Meillä kerrostaloasunnossa liesituulettimen (Cello Kronos) teräksinen poistoputki talohormiin (tiilihormi) asti lämpimässä sisätilassa, kylmällä kaudella siitä puhaltaa kylmää ilmaa sisätiloihin. Eristys ei kai auta, kun putki on lämpimässä tilassa? Läppä ei mielestäni toimi oikein, senhän pitäisi nimenomaan estää ilman virtaaminen takaisin huonetilaan. Läppä myös läpsyttää tuulisilla ilmoilla, mikä on varsin ikävää kuunneltavaa yksiössä. Voiko tilannetta jotenkin auttaa, vai onko vika liesituulettimessa? Asunnossa tulee kylmää ilmaa myös wc:n poistoilmaventtiilistä.
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: