Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Liesikuvun siirto saarekkeen päällä 10-20cm

Keittiö ja kalusteet

Kysytty: 10.3.2019 klo:11:26
Liesikuvun (huippuimuri) paikka on mennyt 10-20cm pieleen (uudiskohde). Läpiviennit ja villat on jo valmiit välikatossa. Miten asian voisi siististi ratkaista ilman, että joutuu siirtämään saareketta? Nyt liesikupu tulisi saarekkeen keskelle, kun sen pitäisi tulla lieden päälle, joka on saarekkeen etuosassa. 

satuaamu Käyttäjä on nainen
Jyväskylä, 
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Huippuimurin alapuolelle...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Keittiö ja kalusteet / Liesikuvun siirto saarekkeen päällä 10-20cm":
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (11.3.2019 klo:6:44) kommentti

Mutta silloin joutuu purkamaan ja rakentamaan koko läpiviennin uudestaan? Välikatolla siis jo villat ja siellä kaikki valmista. Yhtenä vaihtoehtona mietittiin katon alaslaskua saarekkeen päältä ja sen sisään siirtokappaleet. Miltäs se kuulostaa?

Jäsenen antama (11.3.2019 klo:14:51) kommentti

"Liesikupu", onko se jo hankittu ? Ei kai vain ole sellainen torvi katossa, ja sen päässä joku kourulasi...?

Kun on saarekkeesta kyse, sen pitää olla reilusti ylimitoitettu, ettei käryt pölähdä mökkiin. Mieluiten koko saarekkeen kokoinen ! Moni tekee siiinä virheen jota saa sitten katua !

Jäsenen antama (11.3.2019 klo:15:27) kommentti

Jos siis kupu on hankittu, ja tuntuu siltä että ei tartte katua, niin peltiseppähän siihen torven ympärille kattoon taivuttelee kauluksen /kotelon, jonka alle ne siirtovehkeet sopii. Tekee vaikka koko kuvun , jos niin halutaan.