Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kuivattamisaika

Keittiö ja kalusteet

Kysytty: 14.3.2005 klo:9:56
Hei! Tiskipöydän ja kaakeliseinän valkoinen silikonisauma on hilseillyt mustaksi, lienee jonkinlaista mikrobikasvustoa. Olen vaihtamassa siihen uutta silikonisaumaa. Kuinka kauan kohdan täytyy antaa kuivua vanhan silikonin poiston jälkeen, ennen uuden silikonin laittamista? Jos saumasta olisikin päässyt vähän kosteutta tiskipöydän taakse, uskallanko kuitenkin laittaa vain uuden, tiiviin silikonisauman vai miten olisi järkevintä toimia? Olen todella "peukalo keskellä kämmentä" näiden juttujen kanssa.
Virallinen vastaus
Kalusteen ja seinän väli ei ole ilmatiivis, joten sinne päässyt kosteus kuivuu pois, jos vettä ei ole mennyt litrakaupalla. Voit antaa sauman olla auki pari päivää. Poista vanha silikoni huolella kokonaan, ja tee uusi sauma saniteettisilikonilla.

Arvostele vastaus kysymykseen "Keittiö ja kalusteet / Kuivattamisaika":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: