Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kivitason asennusalusta

Keittiö ja kalusteet

Kysytty: 15.1.2011 klo:23:08
Aion tehdä pientä remonttia keittiössä, jossa kivitaso on tällä hetkellä asennettu kaapiston päälle. Nyt on tarkoitus korvata kaapisto kivitason molempaan reunaan asennettavilla 20 cm leveillä hyllyköillä. (kivipöydän alle on tarkoitus saada vedettyä osa ruokapöydästä, kun sille ei ole täydessä koossaan käyttöä). Niinpä mietityttää, että riittääkö nuo hyllyköt pidikkeeksi, tosin ajattelin että takareunaan on asennettava vielä seinään tukeva lista, jonka varaan kivipöytä myös varaa. Tarvitsisiko vielä etureunaan jotain - eli käytännössä onko nuo hyllyt yhdistettävä toisiinsa kivipöydän eteen ja seinän viereen sijoittuvin listoin?

Näkyyköhän alla oleva kyhäelmä oikein, mitä siis yritän kertoa.
_____
I I I IVirallinen vastaus
Hyllyköiden väli on enemmän kuin 80 cm. Ehdottomasti etureunaan pitää tehdä myös kannatus. Siihen ei riitä taipuva lista, vaan aukon mitasta riippuen esimerkiksi lappeelleen 45x92 lankku. kivi ei kestä yhtään taipumaa, vaan halkeaa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Keittiö ja kalusteet / Kivitason asennusalusta":