Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Keittiönremontin etenemisjärjestys

Keittiö ja kalusteet

Kysytty: 18.10.2012 klo:12:32
Hei,

olen tekemässä pientä remonttia vuonna 2002 rakennettuun rivitalohuoneiston keittiöön. Tarkoituksena on vaihtaa pöytätasot, tiskiallas, välitilanlaatta sekä vaihtaa loisteputkivalot led-valoihin. Lisäksi toiseen vessaan vaihdetaan allaskaluste. Sähkö - ja putkityöt tekee isännöitsijän välittämät ammattilaiset ja muut asennukset sukulainen, joka hänkin on ammattilainen.

Tarkoituksena olisi itse saattaa pohjatyöt siihen vaiheeseen, että työmiehet voisivat tulla tekemään töitä. MIkähän olisi purkamisen oikea etenemisjärjestys. laatat ovat kiinni betoniseinässä. MIten poistaminen onnistuu parhaiten ja miten poistamisen jälkeen seinä kannattaa käsitellä? Mites noiden loisteputkivalojen poistaminen ja tiskialtaan? Vesipisteet pysyy paikoillaan. Loisteputkivalojen rungossa on pistorasioita ja tietenkin keittiössä tarvitaan niitä eli niiden tilalle tulisi siis pistorasiota.
Masi80
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Ensimmäiseksi sähköasentajan pitää tehdä pistokkeet ja valaisimet jännitteettömiksi. Sen jälkeen laat...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Keittiö ja kalusteet / Keittiönremontin etenemisjärjestys":
Jäsenen antama (18.10.2012 klo:12:58) kommentti

Muista että pistorasioita ei ole keittiössä koskaan liikaa.

Jäsenen antama (18.10.2012 klo:14:16) kommentti

"Mites noiden loisteputkivalojen poistaminen ":

Sähköasennusten purkamiseen tilaat sen isännöitsijän välittämän sähköurakoitsijan koska ne purkutyöt on sähkötyötä myös. Sähkäri purkaa sitten ne vanhat pistorasiat ja valaisimet sekä tekee johdot turvallisiksi niille muille rakennusmiehille. Samalla kun se käy purkamassa niin kerro sille vähän mitä suunnitelmia sinulla on uuden keittiösi sähkötarpeista niin se voi jo sillä käynnillä valmistella mahdollisesti niitä myöhempiä asennuksia. Vähän on vaikee antaa tarkkoja neuvoja mutta se sähkömies tarttis tilata sinne ensimmäiseksi ja sopia työjärjestyksistä sen kanssa, silloin on mahdollisuus että keittiöremppasi onnistuu sähköjen suhteen. "Ei se heleppoa ole, en minä sillä": sano se mainoksen timpuri siitä kaltevan tornin oikasusta :)

Jäsenen antama (19.10.2012 klo:1:43) kommentti

"Ensimmäiseksi sähköasentajan pitää tehdä pistokkeet...jännitteettömiksi."Eiköhän tuon saa sentään kysyjä itse tehdä?

Jäsenen antama (19.10.2012 klo:8:28) kommentti

kiitoksia vastauksista. Otanpa yhteyttä sähköasentajaan!

Jäsenen antama (20.10.2012 klo:11:56) kommentti

""Ensimmäiseksi sähköasentajan pitää tehdä pistokkeet...jännitteettömiksi."Eiköhän tuon saa sentään kysyjä itse tehdä?"Pistokkeet kyllä mutta pistorasian purkaminen on eri juttu :)

Ja asiaan:

Sähköasennuksia saa kyllä purkaa kuka vaan mutta sitä ennen on urakoitsijan käytävä ne tekemässä jännitteettömiksi. Vallankin kun sinne on tulossa ulkopuolisia niin silloinhan ei kysymyksessä ole vain askartelijan henki vaan muidenkin. Henkilövahingon sattuessa kyllä halutaan tietää purkutöiden järjestys , siitä olen varma.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: