Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

keittimo

Keittiö ja kalusteet

Kysytty: 2.11.2010 klo:13:37
Terve! Semmonnen kysymys . Olemme tehneet seinat gyprokista uusi keittion varten, keittio on l- malli. Ylå ja alakaappien vålilla tule kakeli, koska kaakeli laita paikkolle, mihin se kinnitta? Terv. Nikolai

nikolaib
Kysymyksiä: 19 kplVirallinen vastaus
Asenna kalusteet paikoilleen. Kalusteiden väliin jää noin 45 cm väli Gyprocia. laatat kiinnitetään levyyn saneerauslaastilla. Päin työpöytää oleva sauma täytetään silikonilla. Muut saumat saumataan normaalilla saumauslaastilla.

Arvostele vastaus kysymykseen "Keittiö ja kalusteet / keittimo":
Jäsenen antama (2.11.2010 klo:15:10) kommentti

Josko yrittäisit kiinnittää sen kakelisi siihen seinään, jos ymmärrät?

Jäsenen antama (2.11.2010 klo:17:02) kommentti

Kaakeli kannattaa kiinnittää seinään ennen kaappien asennusta.1) Mittaa lattiasta alakaappien korkeuden verran ja merkkaa seinään ao. kohdalle viiva.2) Mittaa tästä viivasta ylöspäin toinen viiva sille korkeudelle kun yläkaappien alareuna tulisi ( normaalisti n. 45 cm alemmasta viivasta ) vaakita tämä viiva vatupassilla ja piirrä se seinään koko matkalle leveyssuunnassa siihen leveyteen kun yläkaapit tulee ja ajattelit kaakeloida.3) Sitten mitataan hankittujen kaakeleiden korkeus ja katsotaan montako laattaa mahtuu tuohon em. mainittuun 45 cm korkeuteen s.e. kaakeleiden väliin lasketaan saumavaraksi + 2-3 mm.4) Lisää 45 cm korkeuteen sellainen mittaluku, että pääset kaakeleiden korkeudessa kokonaiseen laattalukumäärään huomioiden saumojen leveydet. Mittaa tämän jälkeen ylemmästä viivasta alaspäin tämä pituus ja vaakita siihen korkeuteen viiva niinikään koko kaakeloitavan alueen leveydelle.5) Vesieristä viivojen väli, mikäli alueelle tulee vesihanoja tai altaita tms.6) kiinnitä suora lauta ( = tukilauta ) alemman viivan alapuolelle juuri tarkasti myötäillen viivaa ruuveilla seinään muutamasta paikasta7) Aloita kaakelointi tästä alimmasta rivistä kaakeloiden tukilaudan yläpuolelle siten, että kaakelit makaavat alareunastaan laudan päällä. Kiinnitys joko saneerauslaastilla tai kaakeliliimalla.8) Kaakelointia jatketaan yläpuoliseen viivaan saakka9) Kun kaakeleiden kiinnitys on kuivunut ( 24 h ) irrotetaan tukirima ja saumataan kaakelit10) kaappien asennus voidaan tehdä valitussa järjestyksessä. Alakaapit peittävät ylimääräisen kaakeloinnin ja yläkaapit asennetaan alareunastaan ylimmän kaakelirivin päälle, mikä rivistö tukee hienosti yläkaappeja asennuksen aikana ja myös itse käytössä jos gyproc seinän tukevuus on alusta lähtien ollut heikompi.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: