Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

nuohoustaso

Kattotarvikkeet

Kysytty: 1.8.2017 klo:16:38
Mistä nuohoustaso ei tiilipiipulle. Piippu 2 metriä yli harjan, ei voi tukea piippuun, vaan kiinnitettävä kattorakenteisiin. Nuohottu 30 v. alhaalta päin nyt tarvis vaihtaa suuntaa.Virallinen vastaus
Ehdotan edelleen nuohousta alakautta, koska en näe mitään syytä...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kattotarvikkeet / nuohoustaso":
profiilikuva
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Jatko kysymys
Kysytty: 2.8.2017 klo:12:28
Kyseessä 8 metrinen itse tehty metallipiippu. Nuohous lattianrajasta. Halkaisija 160 mm. Lämpökeskuksen piippu teho n.40 kw. Nyt on alkanut ilmenemään viimeisen puolenmetrin matkalla piipunpäässä ahtautta, siksi suunnan vaihto. Auttaiskohan kerta käynti henkilönostimella piipun päässä katsomassa mikä tilanne.
Virallinen vastaus jatkokysymykseen
Kyllä savupiipun tarkastuksessa selviää mikä siellä mättää. Yleensä nuo piiput tehdään haponkestävästä teräksestä ja silloin ne ovat pitkäikäisiä ilman haittoja. Ellei piippusi ole em. materiaalia, kyseessä voi olla piipun yläpään ruostuminen ja siksi ahdistaa.
profiilikuva
PN
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: