Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Aluskatteen kestävyys

Kattotarvikkeet

Kysytty: 15.3.2011 klo:13:10
Vastasit aluskatteen kestävyydestä kysyjälle: Kirjoitettu: 22.12.2004 14:37:12 , että talven yli kannattaa pressuttaa.

Olen itse hankkimassa kohdetta jossa aluskate ollut kuluneen kovan talven pressuttamatta eli taivasalla. Miten arvelet, onko aluskate joutunut sellaisen stressin kohteeksi, että se täytyisi uusia kokonaan? Ruoteet ovat paikoillaan ja uusiminen tarkoittaisi aikamoista hommaa. Vai onko aluskate materiaaliltaan sellaista, että mikäli se on ehjänä säilynyt, niin se toimii edelleen? (Repeytyneet paikat luonnollisesti uusitaan, vaikka onkin nikkarointia).

MikaM.
Kysymyksiä: 2 kplVirallinen vastaus
Aluskatteen kestävyys riippuu täysin materiaalista. Jos aluskate on repeytynyt joistakin kohdista, rakenne on todennäköisesti venynyt kauttaaltaan, ja on herkkä rikkoutumaan lisää vesikatteen allakin. Asia kannattaa varmistaa aluskatteen valmistajalta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kattotarvikkeet / Aluskatteen kestävyys":
Jäsenen antama (15.3.2011 klo:13:46) kommentti

Itselläni on 81 vuonna rakennettu talo ja nyt oli aluskate tullut tiensä päähän. Vaihtoon meni.