Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Aluskate lepattaa tuulessa

Kattotarvikkeet

Kysytty: 29.9.2007 klo:21:20
Onko normaalia että aluskate lepattaa äänekkäästi jo vähäiselläkin tuulella? Katon kaltevuus on 1:3 ja kattotiilet on jo paikallaan. Epäilen että aluskate on asennettu liian löysälle pussille. Talosta puuttuu vielä räystäiden aluslaudoitus, joten jatkossa tuulen pääsy aluskatteen alle hieman vähenee.Virallinen vastaus
Vastaava työnjohtaja ja pääsuunnittelija vastaavat siitä, et...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Kattotarvikkeet / Aluskate lepattaa tuulessa":
Jäsenen antama (1.7.2012 klo:21:36) kommentti

Puuripa painona on välttävä ratkaisu, mutta lahoaa pitkän ajan kuluessa ja siksi saattaa aiheuttaa likaisia valumia räystäslaudoitukseen. Lisäksi paino saattaa venyttää aluskatetta edelleen.Ongelma rarkaistiin laittamalla naulapyssyllä kattotuoleihin kiinni puurivan pätkiä niin että ne pingottavat aluskatetta tiukemmalle. Osa näistä pingottavista rivanpätkistä laitettiin aluskatteen päälle, mutta silloin kun se oli mahdollista, pätkä laitettin alapuolelle, vintin kautta.

Jäsenen antama (2.7.2012 klo:20:50) kommentti

Täh?Aluskatetta ei pidä pingottaa, sen pitää olla löysällä. Ja jos vielä pingotat sen alakautta, saat aikaan sen, että pussin puuttuessa vesi voi valua kouruun, jonka olet muodostanut pingottamalla aluskatteen kattotuolin ja riman väliin. Bonuksena, katteessa on tuossa kourussa reikiä, jokaisen naulan kohdalla.. Talvella se sitten pingottuu vielä tiukemmalle..

Jäsenen antama (3.7.2012 klo:9:02) kommentti

Olisi voinut laittaa aluskatteen päälle esim. PU-vaahdotetun putkieristeen

tukemaan.Ja jos siellä on käytetty halvinta aluskatetta, niin kutistuma ensimmäisen vuoden aikana on jopa 50mm/1000mm, kyllä lepatus loppuu....

Eri aluskatteilla on aivan erillaiset vaatimukset asennuksen löysyyden suhteen, kuitenkaan ei koskaan kireälle.

Jäsenen antama (3.7.2012 klo:9:09) kommentti

Mitähän tuo tarkoitaa? ja mistähän se on kotoisin?

Jäsenen antama (3.7.2012 klo:15:19) kommentti

laita semmoiset jouset sinne, joku niitä myy siihentarkoitukseen.

Jäsenen antama (6.7.2012 klo:0:56) kommentti

Ketjun aloittaja tarkentaa... Tämän katteen valmistaja ohjeistaa että laskosta pitäisi olla n. 20 mm. Tällä pingotuksella päästiin kutakuinkin tuohon lukemaan, ei kireämmälle. Pingotus tehtiin tietysti kesällä mutta en oikein usko että lämpölaajenema olisi merkitsevä kattotuolien välisellä etäisyydellä. Ainakaan mitään näkyviä ongelmia tästä ei ole tullut.

Lepatus on loppunut lähes kokonaan.