Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Ulkoverhouoksen uusiminen

Julkisivut

Kysytty: 17.7.2016 klo:14:26
Olis tarkoitus ensikesänä uusia ok-talomme ulkoverhous.

Talo on vähän niin kuin rintamamiestyyppinen mutta ei aivan.

Verhous on nyt pystylaudoituksella, rimat saumojen päällä.

Alla ei ole mitään tuuletusrakoa.

Eristeenä on puru jonka päällä on tervapaperi ja tuo laudoitus.Oma ajatukseni nyt on että poistaisin nuo saumarimat ja laudoituksen alareunasta sahaisin n.20 mm pois ja näin saisin asennettua vaakariman vanhan laudoituksen alareunaan.

Tässä ajatus että jos laittaisin tuulensuojalevyn vanha laudoituksen päälle niin tuo alareunan vaakarima estäis ilmankiertoa tuulensuojalevyn alle.Ja tuulensuojalevyn päälle sitten uudet rimotukset jonka päälle uusi lautaverhoilu.Tämä nyt hieman vain arkarruttaa onko ajatuksessa järkeä, ja onko jotain riskejä tuossa ajatuksessa.

Näkemyseroja kun on. Virallinen vastaus
Syy, miksi korjaat ulkolaudoitusta ei selviä kysymyksestä, mutta seinän toiminnan laatua voi parantaa seuraavasti:
-   V...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / Ulkoverhouoksen uusiminen":
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (17.7.2016 klo:17:15) kommentti

Eli mielestäsi tuo että tuulensuojalevyn alle pääsee ilma kiertämään niiden  pystylautojen raoista (5-10mm )ei olis ongelma. Eikös se vie hieman tuuulensuojalevyn ideaa ?Pääsyy miksi atokseni on uusi laudoitus, nykyinen taitaa olla alkuperäinen 50-luvulta ( hivenen huonokuntoinen jo) joten maalaamalla sitä ei saa hyväksi enään.myös on halua hieman muuttaa ulkonäköä (laudotuksien suuntaa)Mites muuten on tarvitaanko tällaisiin yleensään jotain lupia?paikka ei ole kaava-alueella joten sikäli puuhat vapaampia ( no tuo pitänee kysyä kunnalta)