Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Sokkelinverhous

Julkisivut

Kysytty: 9.7.2009 klo:9:07

Paritalomme (rv-85) ulko- ja lämminvesivarastojen betonisokkelin ja lautaulkoverhouksen välissä on noin 10 cm rako, joten sokkeli on verhoiltu sokkelilevyllä. Levyt vaihdatettiin 2 vuotta sitten. Myöhemmin selvisi, että korjauksessa on käyytetty sisätilasokkelilevyä. Ainakin toisessa lämminvesivarastossa on todettu kosteusvaurio (betonisokkelin yläosa on märkä, samoin siihen kiinnitetyt koolaukset). Tilaa kuivatellaan parhaillaan. Muilta osin vahingot ovat vielä selvittämättä. Kosteusmittauksen mukaan kosteus ei ole sisältä lähtöisin.

Johtuuko kosteus pelkästään väärästä levystä? Millä materiaalillla sokkeli kannattaa päällystää kondenssin ja maaperästä noudevan kosteuden välttämiseksi? Käykö esim. Luja classic ulkosokkelilevy? Jos käy, voiko sen kiinnittää suoraan betonipinnalle ja riittääkö käsittelyksi pelkkä maalaus ja mkä on siihen sopiva maali? Eräs korjaaja ehdotti sokkelin pellitystä.

Mikä olisi viisain ratkaisu?
Virallinen vastaus
Vääränlaatuista levyä pitkin on ilmeisesti noussut melkoisesti kosteutta kapillaarisesti. Vastaajan pitäisi nähdä kokonaisuus, jotta...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / Sokkelinverhous":

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: