Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

rappaus+karaattilevy -> mitä tilalle?

Julkisivut

Kysytty: 24.4.2004 klo:22:22
50-luvulla rakennetussa puutalossamme on alunperin ollut rapattu julkisivu. 80-luvulla taloon on laitettu vaalean beiget karaattilevyt (levy, jonka pinnalla pientä kiveä). Sisältävätkö nämä kyseiset levyt asbestia? Entä miten julkisivun kunnosta kannattaisi huolehtia? Varsinkin etelän puoleiselta seinältä levyt näyttävät hivenen vääntyneiltä. Mitä mahdollisuuksia/vaihtoehtoja julkisivun uusimiseen olisi jatkossa? Pitäisikö karaattilevyt purkaa pois uuden teiltä ja tehdä uusi pinta rappauksen päälle vai kuinka olisi parasta toimia?Virallinen vastaus
80 -luvulla ei enää ole käytetty asbestia rakennuslevyissä. Karaattilevy on varmaan kärsinyt ja mielestäni se kannattaa poistaa. Rakenne pitää asiantuntijan tarkastaa, jotta saadaan asiallinen pinta. Jos rakenne on kunnossa, kannattaa harkita lämpörappauksen tekemistä vanhan rappauksen päälle. Jos lämpörappausta ei voi tehdä, kannattaa harkita vanhan rappauksen uudistamista ohutrappauksella.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / rappaus+karaattilevy -> mitä tilalle?":