Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Lasitettu ja eristetty parveke

Julkisivut

Kysytty: 4.11.2006 klo:11:02
Edellinen omistaja "kunnostanut" parvekkeensa. Kahdelta sivulta avoinna ollut parveke on eristetty ja lasitettu 2001. Vain pidemmässä aukossa avattava lasitus (lyhyemmällä aukolla kiinteä pleksi). Eristeenä on käytetty styroksia. Parveke on käytännössä styroksoitu umpeen lasitusta lukuunottamatta (Seinissä ulkolaudoitus tai pleksi - styroksi - sisäpanelointi. Lattiassa lattialaudoitus - stryroksi - filmivaneri. Katossa filmivaneri - styroksi - filmivaneri). Kaikki kulmat ja raot peitetty silikonilla (niin ulko, kuin sisäpuoleltakin). Ainoa ilmarako löytyy suuremman aukon liikutettavien lasien yläreunan ja kiskon välistä. Samassa yhteydessä korkean parvekkeen yläosaan rakennettiin "vintti". Parvekkeelta pääsee eristetyn kattoluukun kautta ns. vinttitilaan. Rakennusvalvontavirastolta oli kuulemma vuonna 2001 saatu tieto, ettei rakennuslupia tarvita. Homekoiratutkimuksessa kuukausi sitten koira merkkasi parvekkeen voimallisesti. Onko edellä mainittuun rakenne korvausilmaltaan hyvä? Onko rakenteeseen muita kommentteja? Onko parvekkeen eristämisestä olemassa ohjeistusta? Onko ns. vinttitila hyväksyttävä rakenne? Erosivatko 2001 rakennusluvat niin paljon nykyisistä, ettei lupia todellakaan tarvittu? Miten minun kannattaisi edetä korvaus-/kunnostusmielessä asian kanssa?Virallinen vastaus
Mielestäni parvekkeesta on tehty lämmin tila. Jo pelkästään lasien asennus on tarvinnut luvan vuonna 2001; Lämpöeristäminen samoin. Rakenne on tehty umpinaiseksi, eikä siinä välttämättä tarvita mitään tuuletusta. Ilmeisesti vettä pääsee johonkin rakenteeseen, ja se on aiheuttanut homehtumista. En pysty tarkemmin määrittämään, missä vika voi olla. En myöskään näkemättä voi ottaa kantaa vinttitilaan. Olet ilmeisesti ostanut näkemäsi. Kovin merkittävistä korjauksista tuskin voi olla kyse. Tästä syystä voi olla hankalaa saada myyjä vastuuseen. Keskustele ensin myyjän kanssa, ota asiantuntija katsomaan tilanne, varmista vielä kerran tuo lupa-asia, ja mieti sitten jatkovaatimus.

Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / Lasitettu ja eristetty parveke":