Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kimalaispesä

Julkisivut

Kysytty: 21.8.2020 klo:18:32
Hei, tiilitalon tuuletusraot yhdellä seinällä on täynnä kimalaisten pesärakennelmaa. Onko tästä liikaa haittaa tuuletukselle? Saakohan pesää mitenkään hävitettyä seinän sisästä?

KiitosVirallinen vastaus
Kimalaisista vain kuningatar talvehtii. Muut yhdyskunnan jäsenet kuolevat syksyllä ja pesät jäävät tyhjilleen. Keväällä sitten alkaa uuden pesän rakennus, mutta uuteen paikkaan. Voitte siis hävittää pesän jäänteet vaikka marraskuussa, silloin vahinkoa ei aiheudu asukeille talossa eikä pesässä. Voi olla, että keväällä pesintä alkaa uudestaan, mutta lienee epätodennäköistä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / Kimalaispesä":
KL
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Ensin kimalaispesä yläpohjassa, nyt hajuongelma

Meillä tuhottiin viime kesänä kimalaisyhdyskunta talon yläpohjasta, keinoina pesään sumutettavat hyönteismyrkyt ja lentoaukkojen eteen asetetut jauheet, joiden oli määrä...