Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

ei otsikkoa

Julkisivut

Kysytty: 27.9.2014 klo:11:23
olisin kysynyt voiko ulkoseiniin laittaa ulkolaudoituksen päälle vaakatasoon ulkoverhoilun punttilaudasta.

talo on rakenettu v 1928 ja siinä on ulkoverhoiluna pystylaudoitus ja saumojen kohdalla rimat.

Talon eristeenä on purueristys.

Talo on maalattu 10 vuotta sitten ja on jo rapistunut. Maalina on käytetty öljymaalia.

Olisin poistanut rimat ja laittanut uuden ulkoverhoilun maalatun pinnan päälle.

Lähinnä alattelin että mihin kastepiste menee jos laittaa vanhan pinnan päälle uuden laudoituksen joka sitten maalataan  oljymaalilla.

Mikä olisi hyvä menetelmä vai pitäisikö vain maalata nykyinen julkisivu.terveisin Paavo Sorvali

sähköposti  paavo.sorvali@hotmail.com 
Jäsenen antama (27.9.2014 klo:11:32) kommentti

Sanoisin, että jos se nykyinen laudoitus on hyvässä kunnossa, niin älä lyö päälle mitään turhaa vaan maalaa se vanha.

Ja jos se vanha laudoitus on huonossa kunnossa ja oikeasti vaatii uusimista, niin älä jätä alle.


Virallinen vastaus
Julkisivu verhous
Voit laittaa vaakaponttilaudoituksen suoraan rimoituksen päälle, jolloin jää tuuletusrako, eikä vanhaa maalia ta...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / ei otsikkoa":
profiilikuva
AM
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen antama (27.9.2014 klo:22:46) kommentti

Maalasin talon Panu öljymaalilla.Talo on Jugend tyylinen jossa on leveät koristelistat kulmissa jos rimojen päälle laittaa vaakaponttilaudoituksen niin kulmat jäävät alemmaksi pinnan tasosta.Pitäisikö maali hioa kokonaan pois jolloin siihen voisi asentaa vaakaponttilaudoituksen.Miten jos laittaisi ohuesta vanerista soirot ja laittaisi vaakaponttilaudoituksen päälle jolloin seinän väliin tulisi kapea ilmarako. Ystävällisin terveisin Paavo SorvaliJäsenen antama (27.9.2014 klo:22:57) kommentti

Panu ei ole öljymaalia, vaan akryyli- eli muovisideaineista jota lateksina on totuttu kutsumaan. Ja jos sitä maalia ei tuosta kunnolla saa poistettua, niin pahin moka on kätkeä se silmiltä suojaan. Sen lisäksi että rimojen päälle tehty uusi vuoraus on muutenkin ajatuksena aikalailla outo.

Jollei siitä vanhasta laudasta ole uudelleenmaalauksen pohjaksikaan, niin älä sitä sinne piiloon jätä. Noilla muovimaaleilla kävi usein niin, että vanhan laudan poistaminen on helpompaa kuin maalin...Jäsenen antama (28.9.2014 klo:0:43) kommentti

erehdyin maalin nimestä se kumminkin oli öljymaalia jolla maalattiin talo.rakennuksen ulkoseinän laudoitus on hyvässä kunnossa eikä kysymyksessä oleulkoseinän piiloon laittaminen vaan ajateltiin muuttaa ulkovuorauksen mallia elikä näkökysymys.  Jäsenen antama (28.9.2014 klo:10:17) kommentti

Miksi sitten kulmalistoitus oli niin tärkeää, jos kumminkin aiot ulkoasun uudistaa? Hävitä sitten samantien sitten vaan nekin näkyvistä.

En vaan voi käsittää, että jos kaikki on ehjää eikä lisäeristystä harkita ja vielä vanhassa on jotain komeaa ja säilytettävää, että mikä on syy koko toimenpiteeseen. Rationaalista perustetta ei löydy ja talo on taatusti sopusuhtaisimmillaan tuollaisenaan.

Oliko se maali nimeltään sitten mitä? Öljymaalin nimellä myydään paljon alkydisideaineistettuja valmisteita, esim Teho. Rapistuminen kymmenessä vuodessa (lähteekö isoina siivuina pois?) viittaa tähän.

 
Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: