Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

50-luvun omakotitalon rappauksen purku

Julkisivut

Kysytty: 7.2.2009 klo:16:37

Talomme (2 kerroksinen puutalo) rapattu julkisivu alkaa olla käyttöikänsä päätepisteessä. Vaihtoehtona on rappauksen paikkaaminen ja maalalus tai rappauksen purku ja laudoitus. Miten
hankala ja kallisurakka on rappauksen purku ? Mitä työmenetelmiä suosittelisitte
purkutyöhön ? Vastaavia julkisivuremontteja lienee suoritettu enemmänkin tässä maassa -
kokemukset ja sudenkuopat kiinnostavat.


Rap-Ari Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Rappaus on tehty kanaverkolla suoraan vinolaudoituksen päälle. rappaus todennäköisesti rikkoutuu siksi, että sisällä on veden käyttö lisääntynyt aikojen saatossa, ja kosteus tulee seinän läpi. Se jäätyy, ja rappaus korkkaa. asiantuntija voi sanoa nähdessään tuohon mielipiteensä. rappaus on tehty kalkkilaastilla, joten paikkaaminen on hankalaa. Tällöin paikkaus voi olla turja tehdä. Jos alla on tiili, pitää asia harkita kahteen kertaan. Rappauksen purkaminen on kovaa työtä. Se vaatii hyvät telineet, muovin levittämisen seinästä telineiden alle, ja konetaltan, eli kevyen piikkauskoneen. Työn pystyy tekemään itse. Urakoitsijan hintaa en pysty antamaan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / 50-luvun omakotitalon rappauksen purku":