Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

viemärin haju

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 11.2.2010 klo:13:57
Onko katolla olevaan viemärin tuuletusputken päähän asennettavissa hattua, joka lisää tuuletusta viemärissä talon viemärihajun poistamiseksi? Matu

matu
Kysymyksiä: 14 kplVirallinen vastaus
Viemärin tuuletusputken päähän ei saa asentaa hattua. Viemäristä tulevassa ilmassa on pal...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / viemärin haju":
Jäsenen antama (11.2.2010 klo:14:31) kommentti

Onko se tuultusputken pää umpi jäässä.Jos ei ole, kannattaa vikaa hakea sisätiloista.

Jäsenen antama (11.2.2010 klo:15:22) kommentti

jep, tosiaan meilläki rupes aina imaseen jostai hajulukon tyhjäks ku vetäs wc-pöntön, niin vika oli juurikin jäätyny tuuletusputken pää katolla.. vähä sulatteluu ja taas pelaa... tää talvi on varmaan poikkeema ku ei meil ennen moista onkelmaa oo ollu. sitä jäin miettiin ku sulattelin sitä putkee, niin pitäskö se olla jotenki eristetty katon yläpuolelle tulevalta osalta? vläpohjasta on eristetty ihan topakasti mut kattotiilestä ylöspäin pelkkä putki ja oli jäätyny nimenomaan tältä pätkältä.. läpivienti näyttäs normilta tiilikatolle tarkotetulta..

Jäsenen antama (11.2.2010 klo:19:15) kommentti

Tuossa ei nyt ole noudatettu rakennusmääräyksiä. Siellä selvästi sanotaan että viemäri ei saa päästä jäätymään.(Siis eristämisestä ei ole juurikaan hyötyä)D1 SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA

"Viemärilaitteisto on tehtävä sellaiseksi, ettei se jäädy."

Jäsenen antama (11.2.2010 klo:20:28) kommentti

Käviskö tähän esim solukumi putken ympäri ja isompi putki päälle näön vuoks? hattua ei varmaan tuohon käy vaan jäädyttää ehket pahemmin vaan..?Ihan vaan mielenkiinnosta, mikä on se määräysten mukanen keino, ku usseimmiten ne korvausputken päät vissiinki katolle tulevat?

Jäsenen antama (11.2.2010 klo:21:00) kommentti

Rautakaupasta saa valmiiksi eristettyjä putken päitä tiivisteineen (asennusta helpottava haitariputki mukana). Määräyksissä ei ole mitään muuta kuin että putki ei saa jäätyä.

Jäsenen antama (11.2.2010 klo:21:09) kommentti

Ok. täytyypä ens kesänä laitella asia kuntoon. tuskin enää tänä talvena jäätyy ihan tukkoon ku nyt meni ilmeisesti noin 2kk täysin umpeen jäätymiseen... alkaa nuita aurinkoisia iltapäiviä olemaan niin musta putki pysyy kyllä sulana.Kiitos!

Jäsenen antama (11.2.2010 klo:22:21) kommentti

Usein viemärin ilmastointiputken hattu aiheuttaa sen jäätymisen. savonhumu laitapa "pinnoittamaton" kuparijohdon pätkä (koukku päähän) roikkumaan sinne putkeen siten, että se ulottuu sinne "lämpimiin tiloihin".

Jäsenen antama (12.2.2010 klo:6:42) kommentti

Lvi numero 2368011 Hajustop, voisi myös olla ratkaisu tähän alkuperäisen kysyjän ongelmaan.

Jäsenen antama (12.2.2010 klo:18:33) kommentti

Tuo kuparijohtokikka on kokkeilun arvonen idea!! just tänään kävin ylapohjassa kattelemassa tilannetta ja tarkistin samalla vielä tuuletusputken eristystä-> asiallisen olosesti tehty, semmosta villaa missä jonkinsortin höyrynsulkupinnote vedetty verkolla reilusti putken päälle...


Hattua ei putken päässä ole..