Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Vanhan Kotilämmön päivittäminen

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 8.2.2020 klo:15:30
Tiedustelisin miten ja millä vanha Kotilämpö-järjestelmä päivitetään nykyaikaan?

Mitkä firmat sitä tekevät ja millaista hintaluokka ko. päivitys olisi?
Jäsenen antama (13.2.2020 klo:21:07) kommentti

Meillä vaihdettiin vanhan valmet kotilämmön tilalle uusi vallox aito kotilämpö kone. Uusi kone on samankokoinen kuin vanha ja käy siten hyvin vanhan tilalle. Samalla vaihdettiin liesituuletin uuteen vallox merkkiseen. Paikallinen hanakat suoritti koneen vaihdon. Kannattaa rohkeasti kysyä tarjouksia ja valita mielummin sellainen joka on tehnyt vastaavia töitä ennenkin. Asuinmukavuus parani huomattavasti vaihdon myötä.
Virallinen vastaus
Vaikea vastata muuta kuin lattiakanavat on puhdistettava ja koko laite on uusittava.  Laite ja muut tarvikkeet maksavat noin 6000 euroa. Vaihtotyökustannus pitää kysyä urakoitsijoilta tarjouksen muodossa. Vallox taitaa olla yleisin merkki.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / Vanhan Kotilämmön päivittäminen":
profiilikuva
OH
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Muurattu saunankiuas

Haluaisin muurauttaa saunankiukaan, joka olohuoneen puolella näyttäisi manttelitakalta. Mitä asioita tulisi ottaa huomioon ja onko malleja jossain nähtävillä? Kyseessä on...

Tuloilman jäähdyttäminen/putkien eristäminen

Vuonna 2005 valmistuneessa rivitaloyhtiossämme suunnitellaan LTO-koneiden (Ilto) muuttamista siten, että lämpimään aikaan tuloilmaa voitaisiin jäähdyttää. Laitteet ovat h...