Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Tuulenohjaus?

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 25.5.2010 klo:5:49
Hei,

Omakotitalomme harjakatolle on naulattu "tuulenohjauslevyt" kattotuoleihin noin 1,5m metrin matkan seinän tuulensuojalevystä ylöspäin katon suuntaisesti harjaa kohden. Nyt levyjä on jouduttu paikka paikoin rikkomaan koska katosta on poistettu väärin asennettuja lumiesteitä, olisiko levyt syytä uusia kokonaan ja mikä on niiden tehtävä katolla, vai onko sitä?

Kepukka Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 38 kplVirallinen vastaus
Tuulenohjaimen tarkoituksena on suojella alapuolella olevaa eristekerrosta. Se estää tuulen tunkeutumisen eristekerrokseen, jolloin lämpö pysyy eristeessä. Ohjain on tarpeellinen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / Tuulenohjaus?":
Jäsenen antama (25.5.2010 klo:6:36) kommentti

Aikaisemmin ei niitä käytetty ollenkaan. Ei ollut myöskään tiilikaton harjalla harjatiivisteitä. Tuulenohjaimet ovat melko hyödyttömät, harjatiivisteet suorastaan haitalliset, koska heikentävät yläpohjan tuulettumista.

Jäsenen antama (25.5.2010 klo:8:33) kommentti

Sananvapaushan, mutta myös ennen kaikkea, siis ennen kaikkea eli ENNEN KAIKKEA noita horinoita ei kukaan lue/noudata.

Jäsenen antama (25.5.2010 klo:10:02) kommentti

Tuulenohjaimet ovat hyödyllisiä ja tarpeellisia.Halpakorjauksilla saadaan yleensä isot korjaukset.

Jäsenen antama (25.5.2010 klo:10:11) kommentti

Aina!


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Yläpohjan eristämisestä

Tervehdys. Elikkäs. Minullla on yksi kerroksinen omakotitalo jossa on koneellinen ilmanvaihto ja iv-putket ovat yläpohjassa kattotuolien päälle asennettuna vapaasti. Alin...