Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Rapatun julkisivun kunnostus

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 3.2.2003 klo:16:07
Kyseessä 50-60 luvun taitteessa rakennettu 1,5 kerroksinen rm-talo.Perinteinen seinärakenne:puru, vinolaudoitus, betonitiili kyljellään ja vielä rappaus päällä. Rappaus on jossain vaiheessa maalattu jollain lateksintapaisella aineella. rappaus on pahasti halkeillut talon eteläpäästä ja jonkun verran muualtakin.Kysynkin vaihtoehtoja julkisivun kunnostamiseen,pystyykö halkeamat korjaamaan pysyvästi vai pitääkö koko rappaus purkaa ja tehdä uudestaan.Epäilen että maalipinta ei juuri hengitä joten sen pintaan ei tartu ainakaan värilaasti saati mikään muukaan. Hiekkapuhalluskaan ei onnistu, kun kumimainen maalipinta puhkeaa niin puhallus tekee kolon rappaukseen.Virallinen vastaus
Mielestäni kuitenkin pinta pitää hiekkapuhaltaa puhtaaksi vanhasta maalista. Myös painepesu saattaa riittää. rappaus on kalkkikuraa, joten paikkaus on tarkkaa. Kannattaa hakea asiaan sopiva kirja. tikkurila paints Oy:n julkaisemaan kirjaan Kiviaineisten julkisivujen korjaus ja maalaus on koottu alan viimeinen tietous, mukaan lukien julkisivujen tavallisimmat rasitustekijät, kuntotutkimukset ja laadunvarmistukset. Alustatyypeistä on käsitelty rappaus- ja betonialustat. Tästä selviää, minkälainen korjausrappauksen materiaalin pitää olla ja mitä maalia voi päälle vetää.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / Rapatun julkisivun kunnostus":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys