Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Radonimuri + alapohjan tuuletus

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 8.11.2006 klo:9:53
Meillä alapohjan tuuletuksesta vastaa Vilpen radonimuri ja alapohjassa on Vilpen korvausilmaventtiileitä (ross tuuletuspaaluja 110mm) 2 per alapohjan ryömintätila (tila jaettu keskisokkelilla jossa 80x80cm kulkuaukko) eli yhteensä 4 kpl. Radonimurista ilmoitetaan seuraavaa: Kokonaispaineen ollessa 150 pascalia imuteho on n. 30 litraa sekunnissa. Alapohjan pinta-ala lienee sama, kuin kerrosala eli 147m2. Kysymys: milloin imuria tulee pitää päällä ? Eli vuodenaika, vuorokaudenaika ? Tuskin kuitenkaan tarve pitää 24/7 ? Itse ajattelin, että se toimisi esim. siten, että on päällä vaikka yösähköaikaan 22-06 jokainen viikonpäivä. Riittääkö alapohjan kuivatukseen/tuuletukseen tuo mainittu 8h/vrk aika ?

Hommiin
Kysymyksiä: 3 kplVirallinen vastaus
Jos imuri pysähtyy pidemmäksi aikaa, alipaine ryömintätilasta häviää, ja radon voi päästä leviämään rakenteista huoneilmaan. Pumppu on melko tehokas, Se vaihtaa ilman kerran tunnissa ryömintätilassa. Tuohon voisi lisätä nopeuden säädön. Kannattaa kysyä suunnittelijalta, mikä hänen laskelmiensa mukaan pitää poiston määrä olla, jotta se riittää.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / Radonimuri + alapohjan tuuletus":