Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Poistopuhaltimen teho

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 2.1.2009 klo:22:52

Kuinka korkeaan poistoilmahormiin poistoilmapuhallin riittää nostamaan ilmaa? Asun 1,5 kerroksisessa 1940-luvulla rakennetussa puutalossa. Jos asennan kellarikerroksen pesuhuoneeseen poistoilmapuhaltimen, onko sillä vaikutusta? Riittääkö sen teho nostamaan kostean ilman savupiipun hormiin. Hormi kulkee kellarikerroksesta asuinkerroksen ja yläkerran läpi katolle. Poistohormista savupiipun päähän on korkeutta on 10 m. Tällä hetkellä kellarikerroksen pesuhuoneessa on painovoimainen poisto, tuloilma tulee löylyhuoneen oven alta. Löylyhuoneessa on kanavat seinässä ja kiukaan alla.


remonttimielessä Käyttäjä on mies
Tatu 
Kysymyksiä: 5 kplVirallinen vastaus
Jos savupiipun hormi vuotaa, ilmaa ei mene katolle. Siksi suosittelen sisäputken asentamista hormin sisälle. Asentamisen jälkeen pienelläkin ilmamäärällä ilma menee ulos. Painovoimainen ilman poistaminen toimii eritavalla kuin paineellinen. Siksi suosittelen sisäpiippua.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / Poistopuhaltimen teho":
Jäsenen antama (4.1.2009 klo:19:46) kommentti

Onko merkitystä onko sisäpiippu metallia vai muovia?

Jäsenen antama (5.1.2009 klo:10:23) kommentti

En lähtisi vanhaan savuhormiin muoviputkea ihan heti laittamaan, varsinkaan jos joku muu hormi on vielä käytössä.