Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Pannuhuoneen lämpötila

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Kysytty: 21.10.2007 klo:21:22
onko pannuhuoneen (pari neliötä) lämpötilasta suosituksia, huoneessa on tulovesiliittymä ja öljylämmityslaitteisto, metalliovi johtaa kosteisiin tiloihin ja tuloilmareikä ylhäällä seinässä jossa säädettävä lautanen, vanha kattila (n.30v vanha) kävi melko kuumana mutta uusimme sen ja uusi ei luovuta lämpöä samalla tavalla joten lautasta voisi pitää pienemmällä mutta kuinka paljon öljypoltin tarvitsee happea kun tuo tuloilmareikä on ainoa joka tuo raitista ilmaa huoneeseen? uusi kattila on merkiltää Jäspi

talo73 Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 24 kplVirallinen vastaus
Kattilahuoneen ilmanvaihto tulee järjestää siten, ettei kattilahuoneen lämpötila nouse missään olosuhteissa yli 35 °C. Uudella kattilalla tuo on täysin mahdollista. Poltin tarvitsee enemmän ilmaa, kuin tilan ilmanvaihto edellyttää. Siksi voi olla paras vaihtaa venttiilin tilalle sellainen venttiili, mikä sulkeutuu, kun poltin lakkaa käymästä. Tuo on täysin mekaaninen venttiili, joka avautuu polttimen imiessä ilmaa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / Pannuhuoneen lämpötila":